≫ 

Evo šta morate da jedete veče pred svadbu ako želite da vam venčanica stoji savršeno

Planiranje venčanja je jako stresno, a naročito je stres veliki poslednje nedelje pred veliki dan

  • 0

Mlade žele da zablistaju na venčanju u odličnoj haljini, ali u odličnoj formi pa je zbog toga jako bitna njihova ishrana pre važne ceremonije.

4 prosta načina da aktivirate hormone koji će vam "spržiti" salo sa stomaka

Ima toliko toga da se uradi, malo je vremena pa morate da odredite prioritete ne biste li postigli sve – ali nikako ne smete da zaboravite na vaše zdravlje. Ono što jedete noć ili nekoliko dana pred venčanje može da utiče na vašu kožu, nadimanje i energiju.

Foto-ilustracija: Pixabay.com/Izbegavajte hladnu i sirovu hranu.

Elizabet Tratner fizijatar i specijalista kineske medicine preporučuje da izbegavate hladnu sirovu hranu, crveno meso, mlečne proizvode i obrađivanu hranu jer čak i dobra hrana može da izazove nadimanje. Ona preporučuje da jedete dok ne osetite da ste 80 odsto puni, a ako ne možete da jedete ništa sem hladne sirove hrane obavezno uz to pijte čaj.

Dajana Elizabet bjuti ekspert i osnivač Skin Care Ox preporučuje da u ishranu uključite sledeće namirnice kako biste blistale u venčanici i bile zadovoljne svojim izgledom.

Kurkuma

Foto-ilustracija: Pixabay.com/Dodajte kurkumu u jela ili napravite masku za lice.

Jedna je od najmoćnijih protivupalnih namirnica, odlična je za smanjenje upale i crvenila na koži od akni i bubuljica. Odlična je za maske za lice, ali i kao začin u hrani. Dodajte je kada spremate jaja ili piletinu i bićete prezadovoljne ukusom.

Topla voda sa limunom

Foto-ilustracija: Flickr/With Wind/Topla voda sa limunom pomoći će vam da izgubite višak kilograma i izgledate sjajno.

Verovatno ste do sada čule da dan trebate da započnete toplom vodom s limunom jer je odlična za digestivni trakt, smanjuje nadutost i pomaže izbeljivanju kože oko očiju. Vitamin C odličan je za jačanje imuniteta.

Avokado

Foto: Pixabay.com/Odličan i hranljiv, ali oprezno sa njim.

Bogat je zdravim mastima i kada ga redovno unosite može da omekša vašu kožu i učini je ispunjenijom i sjajnijom. Ima dosta vitamina i oksidanata koji će vam učiniti kožu sjajnom. Pošto je bogat mastima, bićete duže vremena siti pa se nećete prejedati tokom sledećeg obroka.

Slatki krompir

Foto: PIxabay.com/Slatki krompirići u službi lepote - divota!

On sadrži preko 200 odsto od dnevne doze karotenoida koji čine da nam koža sija i ima osunčanu boju. Ako želite da imate bronzani ten za venčanje, počnite da grickate ove krompiriće.

Hrana bogata vitaminom A

Foto: Pixabay.com/Pored toga što više spanaća snagu vraća, čini da vam koža izgleda savršeno zdravo.

Važan je za obnovu ćelija i njihovo jačanje, piše PopSugar. Povećajte unos šargarepe, spanaća, jaja, bobica i džigerice. Sva ova hrana povećaće kolagen u vašem organizmu i učiniće da vaša koža bude zategnutija, čvršća i zdravija.

Supa od kostiju

Foto: Pixabay.com /Fine linije mogu da se ispeglaju uz pomoć hrane.

Kosti su bogate kolagenom, a šoljica ove supe dnevno obezbediće vašoj koži proteine koje će je učiniti jačom i ublažiće bore koje imate jer je odlična u brobi protiv starenja.

Losos

Foto-ilustracija: Pixabay.com/Ova riba bogata je Omega 3 masnim kiselinama koje su odlične za naše zdravlje.

Odličan je izvor Omega 3 masnih kiselina koje neguju kožu i sprečavaju upale, čiste pore, štite od daljeg oštećenja i smanjuju pojavu finih linija.

Probiotik

Uzimanje probiotika može da izbalansira vaš osetljivi digestivni trakt i da vašoj koži i stomaku podršku. Jedite jogurt, kefir i kombuhu kako biste bili sigurni da ste uzeli vašu dnevnu dozu dobrih bakterija.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA