≫ 

Dijeta utiče na emotivno stanje žena više nego muškaraca, evo i zašto

Malo studija bavilo se stvarnim uticajem pojedinih namirnica na muškarce i žene

  • 0

Ženama su potrebnije veće količine hranljivih sastojaka u njihovoj ishrani kako bi njihovo emotivno stanje i zdravlje bilo u redu, potvrđuje nedavno istraživanje.

3 načina na koje će se vaše telo i život promeniti ako samo nedelju dana ne jedete šećer

Istraživači sa Univerziteta Bingamton otkrili su da žene manje od muškaraca osećaju pozitivne mentalne vibracije dok ne postignu balans u njihovoj ishrani. Muškarci se dobro osećaju emotivno usled smanjenog unosa hranljivih materija u organizam tokom dijete.

Određena ishrana žene čini depresivnijim. Foto: Pixabay.com

Prema rečima vođe istraživanja Line Begdač, ovo otkriće ide ruku pod ruku sa tvrdnjom da je psihičko zdravlje žena ugroženije i slabije od onog kod muškaraca. Ona je istakla da ovo istraživanje ukazuje n ato da je veoma važno imati zdrav način života i ishranu kako bi žene bile i mentalno zdrave.

- Ovo objašnjava zašto je ženama dva puta više dijagnostikovana anksioznost i depresija i zašto te epizode traju kod njih duže nego kod muškaraca. Današnja ishrana je bogata energijom, ali je siromašna u ključnim sastojcima koji podržavaju rad mozga i njegovu strukturu, rekla je ona.

Istraživači su otkrili vezu između dobrog zdravlja žena i konzumiranja Mediteranske dijete, koja imitira navike u ishrani Grka i Italijana i bogata je biljnom hranom kao što je povrće, cele žitarice, sočivo i orasi. Ova dijeta doprinosi gubitku kilograma i zdravlju srca.

Mediteranska dijeta ocenjena je kao najbolja za emotivno zdravlje žena. Foto-ilustracija: Profimedia

Razlika u mentalnom zudravlju žena i muškaraca vuče korene još od davnina, zbog načina ishrane koji su imali naši preci.

- Muškarci i žene su imali različite fizičke i emotivne odgovornosti koje su zahtevale i različitu energiju i hranu. Razlika u ishrani može da objasnii razliku u volumenu i vezi između moždanih ćelija muškaraca i žena. Problem nastaje kada je ravnoteža između ovih veza narušena što ometa normalne funkcije pojedinih sistema u mozgu, rekla je ona.

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj SPORT vodi u BOLESTI

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA