≫ 

Pale prve prozivke Delija: Navijači Zvezde grme u Kragujevcu i peckaju Crvene đavole

Akcija otimanja glavne zastave se i dalje ne zaboravlja

  • 9

Fudbalere Crvene zvezde danas od 13.30 časova očekuje teško gostovanje protiv Radničkog u Kragujevcu, mada nema sumnje da će situacija na tribinama sasvim sigurno biti uzavrelija nego na samom terenu!

Razlog je veliko rivalstvo Crvenih đavola i Delija koje su poslednji put na "Čika Dači" gostovale u jesen 2014. godine, mada su 2017. imale akciju koja se i danas prepričava i u kojoj su oduzele glavnu zastavu rivala. Radnički je tada igrao treću ligu, a Delije iz okolnih gradova su tada otišle na stadion i nadmudrile Đavole.

Ta zastava je potom zapaljena 2019. godine na meču sa Zemunom, što je upravo i bio glavni motiv prozivke Delija pred ovo gostovanje. Naime, nešto oko 11 časova navijači Zvezde su zagrmeli u centru Kragujevca i ponovo "sipali so na ranu" Đavolima.

- Oooooo, svako dete zna, ceo grad to zna.... da ste p***e vi, da smo vam zastave uzeli - grmeli su navijači Zvezde, a snimak iz Kragujevca možete pogledati na početku teksta.

Što se tiče same utakmice, ova dva rivala su se sastali jubilarnih 50 puta. Zvezda ima 37 pobeda, uz deset nerešenih mečeva, dok su crveno-beli samo tri puta izgubili. Jedan od tih poraza bio je u njihovom poslednjem međusobnom duelu na proleće 2015. na Marakani (2:1).

- Stari klub sa velikom tradicijom, lepo je kada se jedan grad vrati u prvu ligu, koji ima svoju istoriju, navijače, jedan lep fudbalski ambijent. Svako ima pravo da se nada, mi ne možemo da pretimo i ne želimo, želimo samo da budemo pravi. Imaćemo motivisanog protivnika kao što smo imali svakog protivnika do sada i očekujem jednu jaku, čvrstu i dobru reakciju naših momaka - rekao je trener Zvezde Dejan Stanković u najavi meča.

Crveno-belima je pobeda imperativ, jer su u prethodnom kolu poraženi od Radnika iz Surudlice i sada, uz meč manje, zaustaju osam bodova u odnosu na Partizan koji od 18.30 čeka Čukarički u derbiju kola.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    31. oktobar 2021 | 11:50

    Napred Delije. Samo glasno, nek' grmi jako, Delija ne može biti svako.

  • GORAN/Wien/Vranje

    31. oktobar 2021 | 12:20

    Strašno - ti Delija- idete po gradu i vredjate ljude. Ma svaka čast. Ponašanje Nula/0/

  • Sve ludo

    31. oktobar 2021 | 12:51

    Navijam za Zvezdu ali ne razumem poentu ovog teksta,a o ponašanju "navijača" ne vredi ni govoriti. Nema nama napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA