Voditelj emisije Top Gear optužen za rasizam jer je svog crnog psa nazvao Drogba (FOTO)

- Čoveče, to je rasizam! Trebalo bi da se sramiš zbog toga. Sviđaš mi se Džeremi, ali ovo je jednostavno pogrešno - kritikovao je jedan Tviteraš Klarksona

  • 14

Poznati voditelj Džeremi Klarkson optužen je ovog vikenda za rasizam zato što je svog crnog terijera nazvao po fudbaleru Didijeu Drogbi, reprezentivcu Obale Slonovače i nekadašnjem igraču Čelsija.

Zvezda emisije "Top Gear" je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju svog psa i obelodanio da ga je nazvao po čuvenom afričkom sportisti, međutim, to se očigledno nije dopalo njegovim fanovima.

- Čoveče, to je rasizam! Trebalo bi da se sramiš zbog toga. Sviđaš mi se Džeremi, ali ovo je jednostavno pogrešno - napisao je jedan rezignirani Tviteraš na poznatog društvenoj mreži.

S druge strane, pojedini voditeljovi obožavatelji tvrde da je stvar preuveličavana. Na kraju, i sam Klarskon se oglasio povodom ovog slučaja:

- Šta ima tu rasističkog ako našeg sjajnog psa nazovemo po fudbaleru - napisao je Džeremi na Tviteru.

Inače, voditelj emisije "Top Gear" je i ranije bio kritikovan zbog rasističkih komentara, a zbog jednog njegovog ispada medijska kuća BBC suočava sa kaznom vrednom milion funti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lesi

    22. april 2014 | 13:57

    Rasisti su ti ljudi koji su povezali uopste tu "slicnost" psa i fudbalera.. Nigdje veze. Kao da to mora znaciti da je rasizam u pitanju.

  • VN

    22. april 2014 | 13:43

    A Ok je kada neko kuče nazove Mesi??? Iskov pas se tako zove

  • Bin Laden

    22. april 2014 | 14:55

    Ja svog konja zovem Bin Laden

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA