Princ Đorđe Karađorđević uživa u vožnji borda na Kopaoniku

- Do sada sam samo asistirao instruktorima, ali nadam se da ću uskoro početi da dajem i časove. Moram da priznam da sam odličan - kaže mladi srpski princ

  • 0

Ko god se krajem prošlog meseca obreo na Kopaoniku mogao je da vidi našeg princa Đorđa Karađorđevića kako se snoubrdom spušta niz padinu Mali Karaman. Sin našeg pokojnog princa Tomislava Karađorđevića i princeze Linde već osam godina unazad odlazi na poznatu planinu, jer je zaljubljenik u snoubord i odseda u planinarsko-skijaškom društvu Rtanj.

-Pre nego što sam otišao na Kopaonik neko vreme sam proveo kod mame u Babinjama, gde završavamo odmaralište. Ako sve bude išlo po planu sve će biti završeno do kraja godine i otvoreno za posetioce - kaže za Telegraf Đorđe Karađorđević, koji svaki put kada ode u zavičaj svojih predaka pomaže oko zidarskih, stolarskih radova i svega što je potrebno.

Uskoro će naš mladi srpski kraljević opet doći na Kopaonik, jer treba da obnovi dozvolu za instruktora snoubordinga.

- Do sada sam samo asistirao instruktorima, ali nadam se da ću uskoro početi da dajem i časove na Rtnju. Iako sam i sam instruktor do sada sam samo radio kao ispomoć. Ali moram da priznam da sam odličan jer sam 15 godina bio aktivan skejter, a ta dva sporta su vrlo slična. S tom razlikom da kada padneš sa skejta to ume itekako da zaboli, a kada padneš sa snouborda ništa ne boli – kaže on kroz smeh.

Iako bi mogao da odsedne u bilo kom hotelu na planini, Đorđe kaže da se uvek iznova vraća u planinski dom Rtanj,  jer tamo ima puno prijatelja.

- Drago mi je što vidim da stalno ulažu u smeštaj, dodaju sobe, poboljšavaju sam kompleks da ljudi ne moraju da silaze do grada nego mogu da ostanu tu i da se zabave. Sada imaju noćni klub, saunu, teretanu. Još jedan razlog zbog koga se radujem boravku tamo je fenomenalna i preukusna srpska tradicionalna hrana kao što je kupus, pasulj, meso... - kaže Karađorđević za Telegraf.

(Biljana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA