"Survajver" emitovan bez titla u Hrvatskoj!

Na televiziji RTL nisu prevodili replike srpskih takmičara u rijalitiju, uprkos savetu Saveta za elektronske medije. Titlovana samo Hrvatica Ava Karabatić

  • 0

Prva epizoda rijaliti šoua "Survajver" u Hrvatskoj je prikazana na televiziji RTL bez titla! Iako je bilo reči da će od sad svi programi koji dolaze iz Srbije morati da se  prevode na hrvatski jezik, to sinoć nije učinjeno sa "Survajverom" u kome učestvuju i srpski i hrvatski takmičari. Čak je u jednom momentu išao titl dok je pričala hrvatska takmičarka Ava Karabatić,  jer se nije razumelo šta priča.

Pre mesec i po dana kada je pomenuta hrvatska televizija emitovala srpski (u vreme kada je sniman još smo bili Jugoslavija - prim. ur.) film "Lude godine" ili u narodu poznat kao "Žikina dinastija, prvi deo" dobila je primedbu od Saveta za elektronske medije da film nije titlovan. Prema tumačenju ovog saveta, filmovi i programi koji dolaze iz Srbije u Hrvatskoj su smatrani da dolaze iz strane zemlje za koje je potreban prevod i titl.

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA