SEĆANJE NA SILVANU ARMENULIĆ: 38 godina bez legendarne pevačice (VIDEO)

Slavnu pevačicu, koja je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici, publika će pamtiti po pesmama "Ciganine, sviraj, sviraj", "Rane moje", "Srce gori jer te voli", "Sama sam", ali, pre svega, po čuvenom hitu "Šta će mi život"

  • 8

Na današnji dan, pre 38 godina, jugoslovenska muzička scena je ostala bez jedne od najvećih zvezda, Silvane Armenulić koja je 10. oktobra 1976. poginula u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod mesta Kolari. Sa njom su nastradali i njena sestra Mirsada Barjaktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra Radio-televizije Beograd, koji je vozio kola.

Silvana je rođena 1939. u Doboju kao Zilha Barjaktarević, i bila je treće od desetoro dece poslastičara Mehmeda Bajraktarevića. Sa šesnaset godina otišla je kod tetke u Sarajevo i počela da peva po kafanama.

Umetničko ime Silvana uzela je po tada popularnoj glumici Silvani Mangano, čiji je film "Gorak pirinač" posebno volela.

Slavnu pevačicu, koja je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici, publika će pamtiti po pesmama "Ciganine, sviraj, sviraj", "Rane moje", "Srce gori jer te voli", "Sama sam", ali, pre svega, po čuvenom hitu "Šta će mi život".

Silvana Armenulić - "Šta će mi život"

Silvana Armenulić - "Ciganine, sviraj, sviraj"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taki

    10. oktobar 2014 | 21:02

    Legenda!

  • heroj ulice

    10. oktobar 2014 | 21:37

    Tvoj glas Zilha pamtim kao detinjstvo ! Legenda

  • Realan

    10. oktobar 2014 | 22:13

    Dama prije svega ,za razliku od danasnjih prostakusa , a o pjesmama njenim ne vrijedi diskutovati,one ce trajati vjecno bas kao i Silvana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA