ČITAOCI TELEGRAFA: Seka i Karleuša su najveći kič i šund u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Cela država, kompletna estrada, PVC lepotice, svih 250 poslanika u Skupštini, Zorica Brunclik... Raznorodni su se još odgovori nanizali na naše pitanje "Ko je i šta je, po vama, kič i šund u Srbiji?"

  • 67

Telegraf je juče podstakao čitaoce da napišu ko je i šta je za njih kič i šund u Srbiji. Stigli su, prema očekivanjima, raznovrsni odgovori i komentari, a sudeći po njima, kraljice kiča i šunda su Jelena Karleuša i Seka Aleksić.

Imena dve foklerke najčešće su pominjana u komentarima, ali je i tu bilo suprotstavljenih mišljenja. Pojedinci su, recimo, priznali Karleuši da je "mag marketinga".

Mišljenje da je cela ta priča krenula otkad je sveta i Brene nije ni ovoga puta izostalo, a zapaženo mesto dobila je i Zorica Brunclik.

Nekima je "ljubičanstvena" prva asocijacija na kič i šund, a ima i onih koji konstatuju da su ona i Dragana Mirković nekad potpadale pod te etikete, dok se danas smatraju legendama narodne muzike.

Najgnevniji su, očekivano, posezali za opštim etiketiranjem, pa je, tako, za njih kič i šund cela estrada, svi političari (ili u blažoj verziji, 250 poslanika u Skupštini), čak i kompletna država. "Kost u grlu" su i "PVC lepotice", ali i muškarci koji čupaju obrve.

Tema je, očigledno, asocirala i na mnoge pesme koje o tome govore, pa se tako jedan čitlac setio "Hladnog piva", to jest njihovog "Carstva pasea" i stihova: "Kad ti muž ne paše uz ruž/kad ti sin ne paše uz kamin/dala bi sve, i sebe, i muža i malog/da možeš ući u katalog".

Poneke je sve ovo inspirisalo da priču pogledaju u ogledalu, odnosno, da istaknu šta nije i nikada neće biti šund: folklor, negovanje tradicionalnih vrednosti, Emir Kusturica... Podsećaju da je zlato i u blatu zlato, a da blato, i kad ga uviješ u najlepše pakete - ostaje blato.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare mar

    29. oktobar 2014 | 23:45

    Karleuša nema stila. Kao sve u životu što radi I njen stil je samo preslikan iz modnih časopisa. Ona nema ideje za bilo šta šta radi, pa tako i za oblačenje.

  • mare mar

    30. oktobar 2014 | 08:01

    Ovde svi vezuju stil za oblačenje. Neka mi neko objasni, molim vas, koji je Karleusin stil? Danas ovako, sutra onako. Možda prati trend, ali nema svoj stil. Prema tome je kič! Kao i Seka i ostale slične im.

  • Joka

    29. oktobar 2014 | 22:39

    Zorica Brunclik,Dragana Mirkovic,Seka Aleksic......Jelena Karleusa itd.itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA