SVECI KOJI ŠTITE SRPSKU ESTRADU: Evo koje su krsne slave Cece, Lukasa, Brene... (FOTO)

Saznajte koje svece slave domaće estradne zvezde

  • 24

Srpska estrada voli da za krsnu slavu počasti porodicu, goste, prijatelje i novinare. Naše najpoznatije zvezde se mole svom svecu, zaštitniku doma, za zdravlje i blagostanje. Evo koga slave Ceca, Seka, Aca Lukas, Bora Čorba, Lepa Brena, Miroslav Ilić...

U molitvama pred svećom ne zaostaju ni naši estradnjaci, a baš kao što i običan narod najviše slavi svetog Aranđela i Nikolu, tako su ove dve slave najpopularnije i među pevačima.

Bora Čorba, Lepa Brena i Vlado Georgiev se klanjaju svetom Aranđelu, koji se slavi 21 novembra.

Vlado je nedavno održao spektakularni koncert upravo na ovaj datum, te sa Novosađanima proslavio ovaj važan dan.

- Srećna slava svima koji slave danas. Srećan sam što sam večeras sa vama - rekao je pevač publici.

Lepoj Breni je na dan krsne slave umrla majka, te je to bio jedan tužan dan za Jahiće i Živojinoviće.

Na dan slave na sto se postavljaju četiri stvari: zapaljena sveća, slavski kolač, osvećeno žito i vino. Sveća predstavlja svetlost istine kojom je Hristos obasjao svet. Hleb, žito i vino predstavljaju duhovnu radost i hranu.

Svetog Nikolu - 19. decembar obeležavaju Aca Lukas i Ceca Ražnatović. Pevačica već tradicionalno okuplja svoje prijatelje kako bi u miru i veselju ispratili ovaj datum.

Seka Aleksić je veoma pobožna, tako da sve bitne crkvene datume obeležava u svom domu. Tako je i sa slavom sveti Jovan, koji je 20. januara.

Miroslav Ilić svakog 6. maja obeležava Đurđevdan. Budući da je pevač poznat kao veliki veseljak, svake godine okupi i po stotinak gostiju u svom domu.

Pevačica Jelena Karleuša više puta se deklarisala kao ateista, te samim tim ne slavi svece, odnosno slave.

Bori Drljači je krsna slava sveti Trifun - 14. februar, poznatiji i kao Dan zaljubljenih.

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    2. decembar 2014 | 23:15

    I opet ova karleusa kao po obicaju najnenormalnija od svih !

  • NG

    3. decembar 2014 | 00:57

    Osoba koja je prokomentarisala da Karleuša jedina živi u 21. veku očigledno ne poštuje nešto što se zove tradicija jednog naroda. Ako navijači severnih zemalja (Norveške ili Švedske) na utakmicama nose Vikinške kape, znači li to da su zatucani? Ako Španci vole borbe bikova ili trku sa istima, što je u njihovoj tradiciji, znači li to da ne žive u 21. veku? Niko Vas gospodine ili gospođo ne primorava da slavite Slavu, ali Vas molim da ne ostavljate neumesne komentare koji ruže nešto po čemu je srpski narod jedinstven u svetu. Unapred zahvalan na razumevanju.

  • Stari lav

    2. decembar 2014 | 22:37

    Lepa Brena koliko je poznato nije promenila veru, pa ne može ni imati slavu. Sveti Arhangel je slava njenog supruga, a i ta kombinacija ispravnosti slavljenja slave je diskutabilna. Inače, nemam ništa protiv Lepe Brene, ali ne može i jedno i drugo. Ukoliko je Brena prešla u pravoslavlje, povlačim primedbu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA