Predstava "Kumovi" Dušana Kovačevića najbolja na "Danima komedije"

Statuetu "Ćuran" su dobili glumci Predrag Miki Manojlović, Branimir Brstina, Tamara Dragićević i reditelj Stefan Sablić

  • 0

Na 41. Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Danima komedije" u Jagodini, koji je počeo 20. marta, sinoć je odigrana poslednja predstava u konkurenciji za nagrade, a stručni žiri je najboljom proglasio "Kumove" Dušana Kovačevića, u izvođenju "Zvezdare teatra".

Ova predstava je najbolja i po mišljenju publike, koja joj je dala ocenu 4,79. Žiri je radio u sastavu reditelj Jug Radivojević, predsednik, glumci Dara Džokić i Dragiša Milojković.

"Kumovima" pripadaju obe nagrade, žirija "Mija Aleksić", i publike "Miodrag Petrović - Čkalja" - statueta Jovanča Micić.

Nagradu "Zlatni ćuran" za životno delo, ustanovljenu 2001. godine, dobila je ove godine srpska filmska i pozorišna glumica Milena Dravić.

Žiri je tri ravnopravne nagrade statuetu "Ćuran" za najbolja glumačka ostvarenja dodelio Predragu Mikiju Manojloviću za ulogu Milana u predstavi "Kumovi", Branimiru Brstini, za ulogu inspektora u "Kumovima" i Tamari Dragičević za ulogu Saše u predstavi "Dobri ujkica".

Statuetu "Ćuran" za najbolje rediteljsko ostvarenje žiri je dodelio Stefanu Sabliću za predstavu "Dobri ujkica". 

Nagrade će biti uručne večeras, na Svetski dan pozorišta, kada će biti pročitana poruka Međunarodnog pozorišnog instituta koju je ove godine, po pozivu, napisao američki glumac, producent, dramski pisac i reditelj Džon Malkovič.

Posle uručenja nagrada, u čast nagrađenih, Pozorište "Slavija" iz Beograda izvešće predstavu "Dogodine u isto vreme" Bernarda Slejda, u režiji Božidara Ðurovića.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA