Brega otvara koledž

- Umesto da Rome prilagodimo školi, krenućemo obratno, školu ćemo prilagoditi Romima. Sredstvima koje će osigurati osnivač i pomagači iz Amerike u narednoj godini ćemo formirati muzičku školu-koledž - rekao je direktor Bregovićeve fondacije Faruk Drina

  • 2

Nako što je pre dve godine osnovao Fondaciju "Gorica", kako bi stipendirao talentovanu romsku decu, Goran Bregović planira da otvori i koledž.

- Umesto da Rome prilagodimo školi, krenućemo obratno, školu ćemo prilagoditi Romima. Sredstvima koje će osigurati osnivač i pomagači iz Amerike u narednoj godini ćemo formirati muzičku školu-koledž - rekao je za "Blic" direktor Bregovićeve fondacije Faruk Drina, i nastavio:

- Plan je da on u nazivu ima romsku odrednicu, čime ćemo prevladati psihološku barijeru, te privoleti na školovanje značajan broj mladih Roma, koji se zbog raznih predrasuda i kompleksa teško prilagođavaju sredinama gde su u manjini - zaključio je on.

Prvobitno, plan je bio da se samo talentovanoj deci daju stipendije.

(Telegraf.rs/izvor: "Blic")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    1. februar 2015 | 16:19

    Bolje prvo da se obrazuju najosnovnije oa tek onda koledz.

  • Bole

    1. februar 2015 | 11:34

    Pa posle svega "sto je uradio za njih" red je i bio da tako nesto uradi mada jos makar tri takva bar nebi bila dovoljna..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA