EKSKLUZIVNI INTERVJU, ŽELJKO BEBEK: U 70. godini pevam bolje nego u "Bijelom dugmetu"! (VIDEO)

Legendarni roker je za Telegraf pričao o Bregoviću, Selmi, odlasku iz "Dugmeta", nastupima u Srbiji i mnogim drugim temama

  • 4

Željko Bebek je u sredu 18. februara u beogradskom Domu omladine predstavio četvorostruki CD "Antologija" sa najvećim hitovima iz protekle četiri decenije - što iz perioda "Bijelog dugmeta", što iz solo karijere. Legendarni roker je tom prilikom u intervjuu za Telegraf pričao o mnogom zanimljivim temama.

Željko Bebek predstavio "Antologiju" u Domu omladine Beograda (FOTO)

Veliki pevač je, za početak govorio o aktuelnom kompilacijskom izdanju, ali i o tome koji hit "Bijelog dugmeta" mu, svojevremeno, nikako, nije "legao", o velikom uspehu povratničkog albuma "Kad poljubac pomješaš sa vinom"...

Čućete i priču o tome koji je "recept" za bolji glas sada, kad ima 69 godina, nego pre deceniju, a Željko ima nešto da kaže i o dugo očekivanim nastupima u Srbiji: 

A sada - pikanterije oko Bregovića, odlaska iz "Dugmeta"... Tu je i priča o gospođi Selmi koja je iz prvog reda na zagrebačkoj promociji "Antologije" slušala legendarnu pesmu posvećenu njoj, a Željko iznosi i svoje utiske o još uvek svežoj knjizi Dušana Vesića "Šta bi dao da si na mom mjestu". Bebeku je posebno mesto u srcu zauzela i jedna Dugmetova pesma koju nije on otpevao: 

Evo i priče o tome da li je ikada postojala šansa da Bebek, svojevremeno ogromna rok zvezda u Jugoslaviji, napravi i inostranu karijeru:

Željko je, naposletku, bez ustezanja objasnio svoje pojavljivanje i nastup na proslavi godišnjice "Oluje" u Čavoglavama 2012. Nije skrivao ni oduševljenje što je nedavno, prvi put u karijeri, uživo zapevao sa "Zanom" jedan od najvećih dueta jugoslovenske pop muzike "Jabuke i vino", a progovorio je, za sam kraj, i o zanimljivim planovima za leto:

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA