2 CELLOS "ZAPALILI" SAVA CENTAR: 4.000 ljudi na nogama! (FOTO) (VIDEO)

Luka Šulić i Stjepan Hauser oduševili su publiku koja je ispunila čak i prolaze između redova u sali

  • 1

Tandem violončelista "2 Cellos" održao je, posle dve i po godine, novi spektakularan beogradski koncert u Sava centru pred oko 4.000 posetilaca, a pored toga što prazne stolice nije bilo, krcati su bili i prolazi između redova u dvorani! 

Hrvatski čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser su, između dva nastupa u srpskoj prestonici, utemeljili svetsku karijeru, novim obradama planetarnih pop rok hitova obogatili repertoar, pa je euforična reakcija publike na njihovo sviračko majstorstvo i sjajna atmosfera - nešto što se očekivalo.

Vanserijski umetnici su, za pohvalu, koncert počeli već u 20.10 časova, i to, kao što je uobičajeno, klasičnim notama. Brzo je, međutim, u svom stilu Hauser "podivljao" i krenuli su da se ređaju pop hitovi.

Prvi se publici, ipak, obratio Luka:

- Dobro veče, Beograde. ovo nije klasičan koncert. Možete plesati, pevati, flertovati sa Stjepanom, al' to samo muškarci - u prepoznatljivom stilu je "pecnuo" kolegu.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Nama je k'o doma ovde - ubrzo je dodao nasmejani, i pomalo zbunjeni Hauser u trenucima kad treba nešto "mudro reći". Sve je to, međutim, doprinelo utisku spontanosti i sjajnoj interakciji sa publikom, koju su "2 Cellos" imali, možemo slobodno fudbalski da se izrazimo, "od prvog do 90. minuta", pošto je koncert upravo toliko potrajao.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Specijalno za dame koje su, po rečima Hausera, u Beogradu jako lepe, na repertoaru se našla "With Or Without You" sastava U2, a pre toga sve je raznežila "The Book of Life". Majkl Džekson je, međutim, bio "onoi pravo" - prvo "Human Nature", pa "Smooth Criminal" koja je i vinula u nebesa "2 Cellos".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Welcome to the Jungle" Gansa bila je jasan nagoveštaj da se prelazi na "tešku artiljeriju" i da se vreme da se dvojcu na sceni pridruži i bubnjar, što se desilo u potpuno otkačenoj verziji AC/DC hita "Thunderstruck". Hauser je priredio poseban šou - pesmu je završio valjajući se po bini.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Nizali su se "The Prodigy" ("Voodoo Perople"), pa opet Džekson ("They Don't Care About Us"), pa "Nirvana" ("Smells Like Teen Spirit") a sve se pretvorilo u pravu "grmljavinu" i "teškašku" žurku bez ijedne gitare! Uz "You Shook Me All Night Long" AC/DC-ja oni koji su i dalje sedeli mogli su se na prste jedne ruke izbrojati!

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Nadovezao se još jedan klasik australijskog benda, "Highway To Hell" i, za kraj zvaničnog dela,"Satisfaction" Stonsa u kojoj je Hauser, doduše, nakratko, "pustio glas". Tek neznatna pauza nije ništa narušila, pa se, za početak prvog bisa, sjajno nadovezala "himna" iz repertoara "Iron Maidena" - "The Trooper".

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Posebno iznenađenje ""2Cellos" su priredili na kraju "prvog produžetka", kada su "raspalili" sve odsviravši, kao i pre dva dana na koncertu Robija Vilijamsa ua Ušću, "Mesečinu", a nekoliko klinaca je dospelo do bine i do svojih idola.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Logično je bilo, za kraj, smiriti strasti, pa su se Stjepan i Luka, pre nego što su se upalila svetla, vratili klasici. Obećali su nam, vidno oduševljeni, da će nam uskoro ponovo doći, a zatim, potpisujući diskove, nastavili druženje sa beogradskom publikom, kojoj su priredili savršeno veče. 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cole

    20. jun 2015 | 00:35

    Ljudi, ne da je bilo dobro nego je bilo, najblaže rečeno, BRUTALNO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA