HIP-HOP MILIONERI: TOP 5 najbogatijih repera u 2012. (VIDEO)

Na čelu Forbsove liste je Pi Didi s bogatstvom od 550 miliona dolara, slede Džej Zi, Doktor Dre, Birdmen i Fifti Cent

  • 0

Čuveni američki poslovni magazin "Forbs" objavio je listu od pet najbogatijih hip-hopera u 2012. Lista je maltene sadrži ista imena kao i prethodnih godina.

Na prvom mestu Šon Kombs, poznatiji kao Didi, čija se imovina procenjuje na 550 miliona dolara. Popularni reper i biznismen svoje bogatsvo duguje investiranju u "čirok" votku, kao i odevnim brendovima „Šon Džon“ i „Enis“. Didi drži producenstsku kuću „Bed Boj“, pod čijim okriljem nastupaju  Kesi i Mario Vejnans. Kombs drži prava i na hitove Notorijus Bi Aj Džija. Kablovska kuća „Rivolt“, čije je takođe vlasnik, može ga načiniti milijarderom do 2013. godine.

Drugo mesto pripada Šonu Karteru, alijas Džej Ziju, koji poseduje 460 miliona dolara. Suprug Bijons Nouls je suvlasnik NBA ligaša Nju Džersi Netsa. Džej Zi je vlasnik producentske kuće „Rok nejšn“, za koju snimaju Šakira i Rijana. Pod carstvo čuvenog repera potpadaju klub 40/40 i marketinška kompanija „Trenslejšn“. Karter je 2010. godine bio prvi na ovoj listi.

Treća pozicija pripada Andreu Jangu iliti Dr. Dreu. Vrednost njegove imovine iznosi 210 miliona dolara. Legendarni reper je suvlasnik produkcijske kuće „Def rou“, za koju su snimali mnoga velika imena hip-hopa kao što su Tupak Šakur, Snup Dog, Nejt Dog i mnogi drugi. Za njegovu produkcijsku kuću „Aftermat Entertejment“ nastupaju Eminem i 50 Cent.

Četvrti na listi je Brajan Vilijams "Birdmen" sa 125 miliona dolara. Vlasnik je producenske kuće „Keš Mani“, pod čijim okriljem nastupaju Basta Rajms, Bau Vau, Niki Minaž, Limp Biskit, Drejk, Lil Vejn... Birdmen je 2010. godine pokrenuo kompaniju za eksploataciju nafte i gasa „Bronald Oil and Gas”, koja više nije aktivna.

Petoplasirani je Kurtis Džekson, poznatiji kao 50 Cent, čija se imovina vredi 110 miliona dolara. 2007. godine Džekson je bio drugi najbogatiji hip-hop izvođač posle Džej-Zija. Vlasnik je producentske kuće “Dži-Junit”, koja ima pravo nad radom istoimene hip-hop grupe, kao i na muzičko stvaralaštvo zvezde rijaliti šoua “Džrzi Šor”,di džeja Polija Dija.

(Izvor: Index.hr / Forbs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA