INTIMNA ČAROLIJA PARNOG VALJKA: Legendarni bend koncertom za pamćenje obeležio 20 godina akustike! (FOTO) (VIDEO)

Aki, Hus i ekipa će, posle prvorazrednog ugođaja koji su priredili u Sava centru, večeras (subota) održati drugi beogradski, električni koncert u Hali sportova

  • 1

Veličanstveni "Parni valjak" je prvi od dva uzastopna beogradska koncerta u sklopu obeležavanja jubileja, akustični u Sava centru, održao, kako je već odavno i najavljeno, pred prepunom salom u intimnoj atmosferi, i na impresivan način obeležio 20 godina od čuvenog, prvog "unplugged" nastupa, zabeleženog na albumu "Live In ZeKaeM".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

OVO NIKO NIKAD NIJE URADIO! "Parni valjak" dao domaći zadatak SVIMA u bivšoj Jugi! (FOTO)

Aki, Hus i ekipa, koji su, u poslednjih pet godina nanizali sijaset nastupa u Beogradu, na izvanredan način su, pojačani gudačima, podsetili fanove u srpskoj prestonici na impresivnu seriju od pet akustičnih koncerata na istom mestu 2012. godine. Priredili su, na nestvarno lepoj sceni, novu čaroliju od, ovoga puta, dva sata i 20 minuta, potrudivši se, kad je u pitanju set lista, da se ne ponavljaju pred ovdašnjim obožavaocima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jasno je to nagovestila već uvodna "Večeras trebam društvo", a onda je krenuo niz hitova - "Sjaj u očima", "Moja je pjesma lagana"... "Prokleta nedelja" je sve na noge digla, a posle nekoliko pesama iz novije faze, nostalgija se probudila uz retro sentiš "Kao ti". Aki je tada izljubio ruke damama u prvom redu, a jednu malenu devojčicu u naručje je uzeo i "zaplesao". Kao zahvalnost, jedno džinovsko srce je dobio.

Kad je veliki pevač malo predaha uzeo, bend je zasvirao instrumentalnu minijaturu "Maloj ptici s juga". Ubrzo je usledilo ono što će mnogi najviše i pamtiti - niz najlepših balada. "Dok je tebe", pa "Vreme ljubavi", pa "Kad me dotakne", i kao "emotivni nokaut" - "Dođi".

Uklopila se u to i nova, premijerno izvedena pesma "Za malo nježnosti". Mnogo starija, "Javi se", otpevana je direktno iz - govornice na bini!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sam kraj je bio sasvim očekivan i, kao i uvek, izuzetno ubedljiv - "Sve još miriše na nju". Već večeras (subota) sledi drugi, u dobroj meri repertoarski drugačiji, električni spektakl u Hali sportova kojim će bend obeležiti onaj veći jubilej - 40 godina od početka rada i od prvog koncerta, koji se desio upravo u novobeogradskom "hramu košarke".

Pošto se podvuče crta posle dvodnevnog uživanja, veoma originalno osmišljenog kada su u pitanju bendovi sa ovih prostora, biće interesantno uporediti set liste sa koncerata. U Sava centru se čulo ovo:

1. Večeras trebam društvo 2. Sjaj u očima 3. Moja je pjesma lagana 4. Neda 5. 700 milja od kuće 6. Zastave 7. Prokleta nedelja 8. Prazno tijelo 9. Kralj iluzija 10. Nakon svih godina 11. Stvarno nestvarno 12. Jesen preskačem 13. Kao ti 14. Vruće igre 15. Javi se 16. Uhvati ritam 17. Ivana 18. Ljubavna 19. Maloj ptici s juga 20. Dok je tebe 21. Vrijeme ljubavi 22. Kada me dotakne 23. Dođi 24. Za malo nježnosti 25. Jesen u meni 26. U ljubav vjerujem 27. Lutka za bal 28. Ugasi me BIS: 29. U prolazu 30. Sve još miriše na nju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA