JAČI I OD AVATARA: "Ratovi zvezda: Buđenje sile" najuspešniji film svih vremena! (VIDEO)

Planetarni bioskopski hit je već zaradio 1,5 milijardi dolara širom sveta

  • 4

Blokbaster "Ratovi zvezda - Buđenje sile" Džej Džej Abramsa prevazišao je po zaradi film "Avatar" Džejmsa Kamerona i postao najuspešnije ostvarenje u istoriji u Severnoj Americi. 

U saopštenju Studija "Volt Dizni" nije precizirano koliko je do sada zaradio taj film na tom području. 

Film "Buđenje sile" je već zaradio 1,5 miljardi dolara širom sveta i time se, za samo tri sedmice prikazivanja, našao na četvrtom mestu u istoriji kinematografije, posle ostvarenja "Avatar" (2,79 milijardi), "Titanik" (2,19 milijardi) i "Park iz doba jure" (1,67 milijardi).

Da bi ovo ostvarenje i na toj listi prevazišlo "Avatar", moraće, smatraju analitičari, dobro da prođe u Kini, gde stiže u bioskope 9. januara.

Ovo je sedmi nastavak 40 godina duge franšize, a na repertoaru bioskopa širom sveta je od 16. decembra.

Film je okupio originalne članove glumačke ekipe - Harisona Forda, Kari Fišer i Marka Hamila, ali i predstavio nove likove od kojih se očekuje da će nastaviti priču u bar još tri filma.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Huan

    7. januar 2016 | 11:48

    Najjaca fransiza na svetu i zato je tolika zarada. Zbog slave prethodnih delova. Ovaj poslednji je katastrofalan. Kao jedna epizoda neke obicne televizijske sf serije. Zaradice dosta para ali ni blizu kvaliteta prethodnih delova a i filmova koji trenutno vode po zaradi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA