Bouvi je predvideo celu 2015, i za sve je bio u pravu! (VIDEO)

Slavni muzičar je bio pionir u mnogim oblastima, a neke od tih stvari su postale aktuelne tek u prethodnoj godini

  • 1

Vest da je legendarni Dejvid Bouvi preminuo u 70. godini, rastužila je sve ljubitelje muzike, a ako nekome treba podsećanje, sjajni britanski muzičar je uvek bio korak ispred svih, često neshvaćen na svom putu, i lako je povući paralelu između njegovih pesama i stvari koje su nam se dešavale u prethodnoj godini.

NAJEŽIĆETE SE: Da li je ovim stihovima Bouvi najavio svoju smrt? (VIDEO)

Neki idu i toliko daleko i navode da je Bouvi predvideo brojne stvari koje su postale aktuelne u 2015, ali činjenica je da postoji nekoliko proročkih momenata u njegovoj bogatoj karijeri.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kejtlin Džener, Lavern Koks... prethodnu godinu su definitivno obeležile promene polova a sa tim se Bouvi poigravao od početka karijere... Obučen u kimono ili smoking, od Zigija Stardasta do klasičnog, zrelog Bouvija, on je punih 40 godina provocirao konzervativce pričom o muškoj i ženskoj strani, osećanjima i... polovima.

PEPEO PEPELU: Dejvid Bouvi, život u slikama “heroja” koji je “prodao svet” (FOTO)

Sada je i vreme udruživanja muzičara, ali Bouvi je bio pionir tih poduhvata - od saradnje sa grupom "Queen" sa kojom je snimio veliki hit "Under Pressure", do zajedničkih projekata sa Luom Ridom i Igijem Popom.

Pametni telefoni, robotika i potpuna zavisnost od tehnologije su jedno od najvećih obeležja 2015, ali i tu je Bouvi prvi "povukao nogu". Uostalom, podsetite se kultne numere "Space Oddity" iz davne 1969.

Ova pesma kao da je napisana pre nekoliko meseci i savršeno opisuje sadašnje stanje društva, ili kako to reče jedan od Bouvijevih prijatelja: "Dejvid je uvek ljudska osećanja tretirao kao tehnologiju, a tehnologiju kao osećanja"...

(Telegraf.rs/techinsider.io)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA