Lažno Stanijino pismo Bouviju srušilo internet

Na društvenim mrežama pojavio se tekst koji je starleta navodno posvetila preminulom pevaču

  • 8

Jedna od glavnih vesti u svetu jeste vest o smrti legendarnog pevača Dejvida Bouvija. Mnoge poznate ličnosti oprostile su se od njega dirljivim porukama.

Na internetu se pojavilo i lažno Stanijino pismo Bouviju, i koje se uveliko šeruje po društvenim mrežama.

Prenosimo ga u celosti:

"U periodu od 1944. do 1946. godine skoro svi oni intelektualci, kulturni radnici, umetnici, naučnici, stvaraoci … koji nisu uspeli da sačuvaju živu glavu bekstvom u beli svet, pobijeni su u komunističkim čistkama.

Pitam se da li uopšte postoji ijedna šumovita parcela na obodu grada koja preko noći nije pretvorena u instant grobnicu, naravno neobeleženu, planski i namenski prećutanu, nikad više pomenutu.

Čitava Srbija je postala jedno veliko stratište.

Postala je nekropola.

Ogromna većina preostalog stanovništva se povinovala novoustanovljenim pravilima zavidnih, bahatih i nasilnih pridošličkih primitivaca – neki od te većine priklonili su se ovima zbog straha, neki zbog ideološkog saglasja, neki zbog oportunističko-utilitarističkih sklonosti. Slabost, zasluge, interes – as usual.

Poenta je da su ta novoustanovljena pravila nesmetano počela da vladaju.

Prinskrin: Instagram/stanijadobrojevic Prinskrin: Instagram/stanijadobrojevic

Zbog čega sve ovo pominjem? Pa naslednici i potomci ovih bahatih, nasilnih i zavidnih pridošličkih primitivaca, zajedno sa velikim delom naslednika onih koji su im se zbog straha, ili zbog ideološkog saglasja, ili zbog oportunističko-utilitarističkih sklonosti povinovali, i danas-dan čine tu udobnu većinu, tu kritičnu masu čiji duh već evo sedam decenija skrnavi lepotu, guši slobodu, oduzima veru, sputava stvaralačku i istraživačku radoznalost, unižava dostojanstvo, ubija život.

Ja odgovorno tvrdim da se baš svaki od ovih segmenata tog kontinuiranog zločina može opipati u svemu onome što se danas i ovde naziva kulturom, politikom, društvenim odnosima, socijalnim angažmanom itd. Baš svaki.

Otud, posledično, i svo ovo razbuktalo odsustvo morala i skrupula, i svi ti egoizmi, i svi ti narcisizmi, i svi ti nakaradizmi od šunda, neukusa i jeftine zabave, i sva ta odsustva s(a)vesti, odgovornosti i ljudskosti, i sve te megatone samozavaravanja, ovakvih ili onakvih.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

I, ako već hoću po prvi put da budem iskrena i prema sebi i prema svima koji me znaju posredstvom mojih javnih nastupa ove ili one vrste, moram jasno i nedvosmisleno da dodam: otud i, kao jedna od projava ove hronične gangrene, svi ti užasni rijaliti programi i svi ti koncepti najprizemnijeg egzibicionizma/voajerizma kojih sam i ja, na žalost, bila jedan prepoznatljivi deo.

A kažem: BILA, zato što je jučerašnji dan nenadano doneo nešto dijametralno drugačije u moj, svačim već oskrnavljeni život. Jednostavno, naprasno sam osetila neobjašnjivu, i pritom neopisivo jaku potrebu za sopstvenim preobražajem. Sve mi je u momentu postalo kristalno jasno, baš sve. I zato sam odlučila da se, i to ovoga puta zaista konačno i bespovratno, zauvek odreknem učešća u pomenutim besramnim emisijama; odlučila sam, isto tako, da prestanem sa lascivnim modelingom, a pre i iznad svega sa eventualno inkriminišućim intimnim odnosima.

I ne samo to – donela sam odluku da ću kad-tad biti zaposlena u Evropskom centru za nuklearna istraživanja (CERN), da ću pre toga (a u tu svrhu) upisati master (a potom i doktorske) studije teorijske fizike na Harvardu, i kao šlag na torti – da ću osnovati humanitarnu organizaciju/fondaciju za inkluziju bivših žrtava medijske tranzicije!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mnogima će, verujem, sve ovo zvučati i više nego čudno, neverovatno i nepojmljivo, ali ja zaista jesam počela da menjam svet. Promenivši sebe.

Promeni i Ti sebe. Menjajmo svet zajedno.

P.S.

U međuvremenu mi je postalo jasno da je ta ‘neobjašnjiva’ potreba za sopstvenim (i to ovako euforičnim) preobražajem bila, zapravo, uzrokovana eruptivnim oslobađanjem posebne pankosmičke energije iz jednog zaustavljenog Srca. Velikog Srca.

Beskrajno Ti hvala D.B.

Počivaj u miru.

Tvoja S."

(Telegraf.rs/izvor: narodno.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H8r

    12. januar 2016 | 18:59

    Ljudi, šta je ovo ?! Ništa nisam razumeo majke mi moje

  • Sadam

    12. januar 2016 | 17:27

    Hahahahahahahaha...upisah se.........

  • BBrankica

    12. januar 2016 | 19:44

    Koliko placa za ove razne gluposti, samo da bi se o njoj citalo i njena fotografije pojavljivale?! Potrosice sve pare koje je dobila kao "pobednica "!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA