FANKI PLAGIJAT: Gagi Đogani ukrao pesmu Baneta Opačića (VIDEO)

Poslušajte pesmu "Nije meni ljubav", koju je grupa "Fanki Dži" preradila bez dozvole kompozitora Baneta Opačića

  • 0

Srpski muzički plagijatori nekada su inspiraciju i motive "pozajmljivali" sa Bliskog istoka, iz Grčke, Turske, Azerbejdžana, Portugala... Čini se da su kriza i bezobrazluk učinili svoje, pa su "autori" počeli da "čerupaju" i srpske autore. Najnoviji hit grupe "Fanki Dži" zapravo je ukradena pesma, a Gagi Đogani je čak išao i dotle da je novi singl promovisao proteklog vikenda na Pinku.

U emisiji Lee Kiš Gagi Đogani promovisaoje svoj novi singl kao najavu za CD sa novim pevačicama - igračicama. Kompozicija "Nije meni ljubav" ukradena je od kompozitora Baneta Opačića, koji je ovu pesmu 2005. godine napisao za crnogorskog izvođača Milana Otaševića, kada je i izdata za VIP produkciju. Originalni naziv pesme je "Dobra", a Gagi je u svojoj verziji promenio tekst, dok je kompoziciju i aranžman isplagirao do najsitnijih detalja.

Izdavačka kuća Baneta Opačića, Dream House, stopirala je štampanje novog CD-a "Fanki Džija", koji je trebalo da bude objavljen u izdanju "Siti rekordsa". Zaposleni u ovoj izdavačkoj kući nisu znali da je pesma ukradena, pa je na sreću sprečena veća šteta, jer CD još nije ušao u proizvodnju.

U "Drim hausu" su nam rekli da su iznenađeni ovim bezobrazlukom, da nisu očekivali da Gagi ukrade domaću pesmu aktuelnog i afirmisanog autora. Da li će protiv njega podneti tužbu odlučiće Bane Opačić – rekli su nam u ovoj izdavačkoj kući.

Poslušajte originalnu i verziju u izvođenju "Fanki Džija":

(A.V.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA