Mali Luka više nije gladan i smrznut! Boki 13 podigao Makedoniju na noge i pomogao bebi i njenim roditeljima! (VIDEO) (FOTO)

Slučaj porodice Simonov, koja živi u polusrušenom kućerku, bez mogućnosti da kupi hranu za svoju bebu, izazvala je veliku pažnju u Makedoniji a Boki 13 je pokrenuo akciju da se odmah pomogne malom Luki i njegovim roditeljima

  • 14

Kontroverzni makedonski šoumen i veliki humanista Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13 još jednom je pokazao da ima veliko srce i još veću dušu. Čim je čuo očajnički vapaj Biljane i Olivera Simonova, roditelja malog Luke, da nemaju više sa čime da ga hrane, odmah je priskočio u pomoć. Ne samo u hrani, već je porodici Simonov, koja se smrzava u polusrušenom kućerku u gradiću Sveti Nikola, obezbedio i topli dom.

POSTAO FUNKCIONER: Boki 13 promenio fizuru, skinuo haljine i totalno je NEPREPOZNATLJIV! (FOTO)

Priča skopske televizije TV21 o malom Luki koji leže i budi se smrznut i sa praznim stomakom, u srce je pogodila Bokija 13 i na noge digla Fejsbuk zajednicu. Pomoć u hrani, odeći i novcu za porodicu Simonov počela je da stiže iz cele Makedonije, regiona i inostranstva. Svako je pomogao koliko je mogao, a Boki 13 najviše koji je i pokrenuo celu akciju nakon što je sve ljude dobre volje zamolio da pomognu kako god mogu porodici malog Luke.

Očajni roditelji, bez zaposlenja i stalnih prihoda, preko medija su zatražili pomoć. Ne za sebe, već za njihovog sina Luku starog svega dve nedelje.

Kada ih je posetila ekipa TV21, soba u kojoj spava mali Luka i njegovi roditelji bila je kao ledara, a flašica sa mlekom poluprazna jer nemaju čime da kupe mleko, ni drva da zapale peć. Napukli zidovi, raspadnut krov, sa svih strana rupe kroz koje duva promaja. To je kućerak u kome žive Biljana i Oliver. Oni su ozbiljno zabrinuti za zdravlje svoje bebe, a socijalna pomoć od svega 1.200 denara ( 20 evra ) nije dovoljna bukvalno ni za šta.

- Hladno je, mnogo je hladno. Dete pokrivamo sa ćebetom i jambolijama. Drva su nam potrebna i privremeni stan pod kirijom dok se ne zakrpi naša kuća. Svima koji nas gledaju i žele da nam pomognu, Gospod da im da zdravlja, sreće i ljubavi -  rekla je kroz suze Biljana Simonov.

Njen suprug Oliver traži bilo kakav posao da može kupiti makar mleko i pelene za Luku.

Foto: Facebook/biljana simonov Foto: Facebook/biljana simonov

- Radim sezonski, ako imam sreće i nađem neki posao. Kuća nam se raspada. Nemamo ni hrane. Dužni smo na sve strane. Veče dočekujemo uz sveće. Nemamo struje, nemamo ničega. Kada pada kiša, sa svih strana teče voda, fijuče promaja. U jednoj sobi nemamo ni tavan, a strahujemo da će se svaki čas srušiti i ovaj iznad nas. Šta da kažem, strašno je - priznao je očajni Oliver.

Opštinske vlasti Svetog Nikole su im obećale da će sanirati njihov kućerak, ali do sada ništa nisu učinile. Centar za socijalni rad ponudio je smeštaj samo za majku i njenu bebu, ali je Biljana to odbila jer ne želi da beda i besposlica rasturi njihovu porodicu, a Luka da raste bez oca.

Foto: Facebook/biljana simonov Foto: Facebook/biljana simonov

Mladi roditelji su ekipu TV21 ispratili za Skoplje u nadi da će im pomoći humani ljudi i da mali Luka više neće legati gladan, a buditi se sa praznim stomakom.

Na pomoć nisu dugo čekali. Dan nakon emitovanja priče na TV21, oglasio se Boki Jovanovski.

Foto: Facebook/bojan.jovanovski3 Foto: Facebook/bojan.jovanovski3

- Ovog trenutka sam razgovarao sa Oliverom, ocem malog Luke i želim ponosno da vam saopštim da je njihovo stambeno pitanje rešeno. Luka i njegovi roditelji će živeti u toplom domu, u normalnim uslovima za život, dok im opština i institucije ne pomognu oko renoviranje njihove kućice - napisao je Boki 13 na svom Fejsbuk profilu.

Humanost je pokazala i cela Fejsbuk zajednica, pa je pomoć u hrani, odeći i novcu za malog Luku i porodicu Simonov počela da stiže iz cele Makedonije, regiona i inostranstva.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VV

    15. oktobar 2016 | 13:37

    Svaka cast Bokiju 13 ma sta god vi mislili.

  • Јасмина

    15. oktobar 2016 | 16:01

    Боки,прави си лаф!Нека ти се све што пожелиш оствари,што дотакнеш позлати.

  • Beogradjanin

    15. oktobar 2016 | 17:10

    Bravo Boki, sta god da si, ti si prvenstveno CHOVEK !!! Bravo, mogli bi mnogi da se ugledaju na tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA