Osam "Toni" nagrada za mjuzikl "Once"(VIDEO)

Brodvejska adaptacija istoimenog filma iz 2006. osvojila je čak osam nagrada, među kojima su nagrada za najbolji mjuzikl i nagrada za najboljeg reditelja mjuzikla koju je poneo Džon Tifani.

  • 0

Mjuzikl "Once" dominirao je na 66. svečanoj dodeli američkih pozorišnih nagrada "Toni" koja je sinoć održana u Bikon teatru u Njujorku.

Brodvejska adaptacija istoimenog filma iz 2006. osvojila je čak osam nagrada, među kojima su nagrada za najbolji mjuzikl i nagrada za najboljeg reditelja mjuzikla koju je poneo Džon Tifani.

Ovom ostvarenju pripala je i nagrada za najbolju mušku ulogu koja je dodeljena Stivu Kaziju.

Za najbolju predstavu u dramskoj kategoriji proglašena je satira "Clybourne Park" o rasnim odnosima, koja je autoru Brusu Norisu prošle godine donela Pulicerovu nagradu.

Nova brodvejska zvezda, Nina Arianda, koja je tek pre par godina završila studije glume, osvojila je nagradu za najbolju glumicu u dramskom komadu za svoju seksi ulogu u predstavi "Venus in Fur".

Nagrada za najboljeg reditelja u dramskoj kategorija otišla je u ruke Majka Nikolsa za "Smrt trgovačkog putnika", čuvenu predstavu Artura Milera koja je sinoć proglašena i za najbolji rimejk dramskog komada.

Nikolsu je ovo šesti rekordni Toni za režiju, a ima još i dva Tonija kao producent.

Primajući nagradu, 80-godišnji reditelj se posebno zahvalio Milerovoj kćerki Rebeki koja je dala dozvolu da se remek-delo njenog oca, koje je premijerno prikazano 1949. godine, ponovo postavi na sceni, kao i glavne glumce Dejvida Garfilda i Filipa-Sejmura Hofmana, kome je nagrada za najboljeg glumca u dramskoj kategoriji promakla u korist Britanca Džejmsa Kordena za ulogu u predstavi "One Man, Two Guvnors".

Predstava "Geršvinovi Porgi i Bes" nagrađena je u kategoriji najbolji rimejk mjuzikla, a Odra Mekdonald je proglašena za najbolju glumicu u mjuziklu za ulogu Bes. To je njena peta Toni nagrada, čime se izjednačila sa rekordom Andžele Lansberi i Džuli Haris.

Kompozitor Alan Menken, koji u karijeri ima osam Oskara, dobio je svoj prvi Toni, za Diznijevu produkciju "Newsies" koja je, takođe, nagrađena i za najbolji tekst pesme čiji je autor Džek Feldman.

Poznatom australijskom glumcu Hju Džekmenu uručena je specijalna nagrada za doprinos muzičkom teatru. Džekmen, inače, ima već jednu Toni nagradu koju je osvojio 2004. godine za ulogu u mjuziklu "The boy from Oz".

(izvor: Tanjug/foto: Jutjub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA