≫ 

FBI - DOSIJE TESLA: Nele Karajlić najavio predstavu o čuvenom srpskom naučniku (FOTO) (VIDEO)

Pored Neleta, koji glumi policajca Nika Nelsona, igraju još i Nikola Rakočević (Nikola Tesla), Marko Gvero (Arturo Sati), Aleksandar Gajin (Mark Tven), Vaja Dujović (Ana Marija) i mnogi drugi * Predstava će biti odigrana 18. decembra u "Sava centru"

  • 2

Povodom 160 godina od rođenja Nikole Tesle, u beogradskom "Sava centru" 18. decembra nas očekuje pozorišni spektakl pod nazivom "FBI - Dosije Tesla". Scenario za ovaj komad napisao je dr. Nele Karajlić, koji ga je i režirao.

Nele Karajlić je car! Pravi predstavu o Nikoli Tesli i FBI, koji je uhodio velikog naučnika

Pored Neleta (glumi policajca Nika Nelsona - glavni lik u predstavi), igraju još i Nikola Rakočević (Nikola Tesla), Marko Gvero (Arturo Sati), Aleksandar Gajin (Mark Tven), Vaja Dujović (Ana Marija), Ivan Zablaćanski (Karlo), Milorad Kapor (Bibi), Boško Ćirković Škabo (član grupe “Beogradski sindikat”), Nebojša Glogovac i mnogi drugi.

Upravo je Nele bio gost Telegrafa, a pred našim kamerama govorio je o predstavi.

- Ja sam tu priču, verovali ili ne, napisao za samo mesec dana, u stihu. To jedno nadahnuće koje se retko kad dogodi... Onog trenutka kada sam skontao da mi je najbolja kombinacija to da glavni junak (u predstavi, prim.aut) nije Tesla, nego čovek koji je ušao u njegovu sobu, nakon njegove smrti, i da pokupi te stvari koje je Tesla imao, tada mi se otključalo sve - rekao je Karajlić i dodao da će publika moći da uživa.

- Mi imamo pet velikih ekrana preko kojih pokušavamo da publiku uvučemo da stekne 3D osećaj dešavanja na pozorišnoj sceni, odnosno da bude deo toga. Na pet ekrana, bukvalno klikom na miš, kompletno se menja scenografija. To ti je kao da gledaš film uživo - naveo je Nele.

Inače, premijera predstave "FBI - Dosije Tesla" premijerno je izvedena u Novom Sadu i imala pozitivne reakcije publike.

Pogledajte šta su sve Nele Karajlić i glumica Vaja Dujović rekli za o predstavi "FBI - Dosije Tesla":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA