≫ 

NE DAMO DA SE ZABORAVI NJEGOVO IME: Toše Proeski danas bi proslavio 36. rođendan, fanovi odaju počast BALKANSKOM ANĐELU (FOTO)

Toše Proeski bi danas napunio 36 godina, a rođendan "Balkanskog anđela" fanovi obeležavaju nizom događaja, kako u Srbiji, tako i u Makedoniji

  • 12

Neprežaljeni makedonski pevač Toše Proeski danas bi, 25. januara, napunio 36 godina. Ovog "Balkanskog anđela" (kako su ga fanovi prozvali) i makedonskog slavuja i dalje niko ne zaboravlja, iako je od njegove pogibije prošlo punih devet godina. 

OD OVOGA ĆE VAM SE NAJEŽITI SVAKI DEO TELA! Ovako su Toše i Esma pokidali "ĐURĐEVDAN"! (VIDEO)

Rođendan Tošeta Proeskog obeležen je nizom događaja, kako u Srbiji, tako i u Makedoniji.

U Beogradu je u ponedeljak, 21. januara, u maloj crkvi kod Hrama Svetog Save održan pomen za Tošeta Proeskog. Verni poštovaoci Tošetovog lika i dela okupili su se da nikad prežaljenom pevaču još jednom odaju počast i na ovaj način.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Već skoro 10 godina ne dozvoljavamo da se njegovo ime zaboravi, pa, shodno tome, uvek u januaru za rođendan i u oktobru za godišnjicu smrti organizujemo pomen na istom mestu. Sveštenim licima iz Hrama je drago što smo izabrali baš njihovu crkvu kako bismo se na adekvatan način prisetili Tošeta, i uvek nam rado izađu u susret. S obzirom da je Toše bio veliki vernik i pravoslavac, nema adekvatnijeg načina da se obeleže ova dva datuma - rekla nam je Aleksandra Obradović.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Osim toga, "Forum mladih Makedonaca u Srbiji" ove godine će 27. januara organizovati u Nišu akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će trajati od 10 do 15 časova u prostorijama Pravnog fakulteta, kao i akciju prikupljanja humanitarne pomoći za najugroženiju decu, koja će trajati 27. i 28. januara u TC Kalča od 12 do 18 časova.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

U Kruševu će u memorijalnom centru biti održana izložba do sada neobjavljenih Tošetovih fotografija, takođe, biće promovisana i neobjavljena instrumentalna verzija pesme "Nikada".

Fanovi iz Srbije, ali i celog regiona, smatraju da ne postoji bolji način da se obeleži rođendan nekoga ko je bio veliki umetnik, veliki humanista, veliki vernik, a pre svega veliki čovek, nego kroz molitvu i humanitarne aktivnosti.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U oktobru, na 10. godišnjicu smrti, planiran je izlazak nikad objavljenog Tošetovog albuma, a fanovi iz Srbije takođe će nizom aktivnosti obeležiti neverovatnih deset godina kako nas je Toše napustio.

Podsećamo, Toše Proeski je rođen 25. januara 1981. godine u Prilepu, a život je izgubio u teškoj saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine na auto-putu kod Nove Gradiške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA