Teorija dve torbe: Kako je došlo do velike greške na dodeli Oskara (FOTO)

- Imali smo komad papira na kome je pisalo "Ema Stoun, La la land". Zato mi je trebalo toliko dugo. Nisam hteo da budem duhovit - rekao je glumac Voren Biti

  • 5

Oni imaju samo jedan zadatak. Brajan Kalinan i Marta L. Ruiz su čuvari najvećih tajni Holivuda: oni nose torbe sa kovertama, u kojima su navedena imena pobednika na najvažnijoj dodeli filmskih nagrada na svetu. Tokom same ceremonije, oni stoje na ivici bine i "dodaju" odgovarajuće koverte.

Proglasili su ih za pobednike, oni su počeli da se zahvaljuju, a ovako su reagovali kada su shvatili da ipak NISU dobili Oskara! (VIDEO)

HOLIVUD OVO NE PAMTI: Neviđeni SKANDAL u samom finišu dodele Oskara! (VIDEO) (FOTO)

- To ne zvuči previše komplikovano, ali morate da se uverite da je koverta koju držite u ruci ona prava - rekao je Kalinan pre nekoliko nedelja u intervjuu o svom odgovornom poslu.

I sve je ranije bilo u redu - do sada.

Sam kraj ceremonije 89. nagrade Oskar u nedelju u Los Anđelesu, čaše sa šampanjcem već spremne, šou je do tada tekao glatko, a domaćin Džimi Kimel je obećavao vatromet.

Ostalo je samo da se proglasi najvažnija kategorija "Najbolji film". Kruna večeri!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ono što se potom desilo je najveći fijasko u istoriji dodela nagrada Akademije: pogrešan film je proglašen za pobednika! Producent praćen svojim timom se već zahvaljivao na nagradi kada je postalo jasno da se nešto dešava. Postiđeni moderator pokušava da spasi stvar. Glumac Rajan Gosling se široko osmehuje misleći da je njegov film dobitnik.

Čuvari kofera, Kalinan i Ruizova, šokirani. Oni su uzrok skandala na Oskaru. Drama u 4 čina.

Holivudske legende Voren Biti i Fej Danavej uručivali su nagradu za najbolji film. On otvara crvenu kovertu, čita, zapanji se. Pogleda opet u komad papira i pokaže koleginici. Fej Danavej izgovara naziv filma, ne znajući da je pogrešan.

Džordan Horovic, producent mjuzikla "La la land" shvata da je došlo do greške. Odmah poziva prave pobednike, ekipu filma "Moonlight" na binu. Vlada opšta zbrka. Voren Biti, koji tek tada primećuje da je došlo do greške, pokušava da se "izvadi", kaže:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Imali smo komad papira na kome je pisalo "Ema Stoun, La la land". Zato mi je trebalo toliko dugo. Nisam hteo da budem duhovit.

Horovic mu istrže kovertu iz ruke i izgovara ime pobednika. I zato što mu neki i ne veruju, kaže:

- Ljudi, ovo nije šala!

Ne, stvarno nije šala. Na sceni su glumci i stvaraoci dva filma, kao i "nosači" kofera. Njih dvoje rade za kompaniju "PricewaterhouseCoopers". Decenijama već su odgovorni za tajno prebrojavanje glasova.

Pa kako je onda došlo do ovakvog fijaska?

Foto: Profimedia/Xposurephotos Foto: Profimedia/Xposurephotos

Vorenu Bitiju je data pogrešna koverta! Iz bezbednosnih razloga, po dve koverte se prave za svaku kategoriju. Ukupno 24 komada kartona sa imenima pobednika se štampa dvaput i pakuje u koverte. Jedan komplet koverti je kod Brajana Kalinana, a drugi kod Marte L. Ruiz.

Ako se jedna torba izgubi, uvek je tu drugi komplet. Dvoje zaposlenika firme "PricewaterhouseCoopers" su, godinama unazad, jedno s desne, drugo s leve strane stejdža. U zavisnosti s koje strane dolazi najavljivač, uzima koverat od Kalinana ili Ruizove.

Kategorija se štampa na crvenoj koverti da se ne bi pomešale.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Voren Biti je očigledno dobio pogrešnu kovertu. Ema Stoun, dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu za film "La la land" potvrdila je da je svoju kovertu nosila sve vreme sa sobom. Da zlo bude veće, Biti je otpečatio kovertu neposredno pre proglašenja. Najverovatnije mu je data druga koverta za kategoriju "najbolja glumica".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: bild.de)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA