Supruga Lula: Bata je svestan i komunicira, verujem u njegov duh i snagu!

Zdravstveno stanje Velimira Živojinovića blago se popravlja posle teškog moždanog udara. Direktor bolnice "Sveti Sava" kaže da je glumcu oduzeta jedna strana i da ima jako krvarenje, ali su mu vitalne funkcije stabilne

  • 2

Valter će sigurno dobiti još jednu bitku, kaže Lula Živojinović, supruga legende srpskog glumišta Velimira Bate Živojinovića (79), koji je u utorak doživeo težak moždani udar i bori se za život u bolnici "Sveti Sava".

Svesna ozbiljnosti svega što je snašlo njenog životnog pratioca, Lula kaže da će za Batin oporavak biti potrebno vreme i strpljenje, ali da ne sumnja u njegov duh, snagu i energiju.

- Evo me, ja sam sve vreme uz njega. Svestan je, komunicira. Dobro je... Znate, bolest je takva da treba sačekati nekoliko dana. Ali, zasad, svi parametri govore da sve ide svojim tokom, u pozitivnom smeru. Molim vas i da prenesete zahvalnost svima koji nas podržavaju u ovim teškim trenucima – rekla je Lula dok je sedela uz supruga.

Živojinoviću je pozlilo u utorak u prepodnevnim satima. Zahvaljujući brzoj reakciji supruge Lule, koja ga je i dovezla u bolnicu, izbegnut je fatalan ishod.

Direktor bolnice "Sveti Sava" dr Milan Savić kaže da slavni glumac nije u komi, ali mu je zdravlje ozbiljno narušeno.

- Oduzeta mu je jedna strana. Ima jako krvarenje. I dalje je pospan i teško komunicira. Teško je prognozirati ishod, ne samo kod njega, već kod svih pacijenata koji dožive ovako težak moždani udar kakav je on imao. Urađena mu je kompletna dijagnostika, vitalne funkcije su mu stabilne, a na terapiju za sada dobro reaguje - naveo je Savić.

On kaže i da, pored svega što ga je snašlo, veliki filmski i životni borac pokušava da komunicira sa najbližima koji su non-stop uz njega.

- Čak pokušava i da se šali - kazao je ispred bolnice jedan od batinih rođaka.

Živojinović je smešten u bolničkom apartmanu, a supruga Lula uz njega je bez prestanka.

(Izvor: Press / Foto: Press)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tomislav jerković

    6. jul 2012 | 11:04

    Drži se Bato

  • LILI

    6. jul 2012 | 15:33

    Sad nastupa gospodja Lula sa njenim supicama ... Bata ce se vrlo brzo dici na noge. Najgore je proslo. Samo napred i pozitivne misli ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA