FOLK HIT: Pogledajte kako peva otac Zlatana Ibrahimovića (VIDEO)

Šefik Ibrahimović Kinko snimio puno narodnjačkih pesama. Njegov sin Zlatan pored očevih voli i Cecine hitove. Omiljeni mu je - "Ja još spavam u tvojoj majici"

  • 0

Ne postoji ljubitelj fudbala koji nije čuo za Zlatana Ibrahimovića. Švedski fudbalski superstar, koji je onedavno član Paris Sen Žermena, svojim umećem zadivio je obožavaoce ove popularne sportske igre. Međutim, malo se zna o Zlatanovim roditeljima, koji su rođeni u bivšoj SFRJ.

Fudbalerov otac Šefik Ibrahimović rođen je davne 1951. godine u Bijeljini i pevač je narodne muzike. Tadašnju Jugoslaviju napustio je 1977. godine kada se preselio u Švedsku. Tamo je upoznao hrvatsku gastarbajterku Jurku Gavrić, kojom se brzo venčao. S njom je dobio sina Zlatana i ćerku Sanelu. Šefikov drugi brak se ubrzo raspao, a deca su ostala upravo sa njim.

Kinko, kako glasi nadimak starijeg Ibrahimovića, počeo je svoju komercijalnu estradnu karijeru 1987. godine, kada je izdao svoj prvenac. Interesantno je da na omotu Šefik izuzetno liči na svog slavnog sina. Na sledeći album čekalo se četiri godine.

Do trećeg ostvarenja prošlo je 15 godina, kada je Kinko izdao album pod nazivom "Stranac", na kome se nalazi 11 pesama. Poslednji, četvrti album, objavio je 2009. godine. Ima 11 numera, a na ovom muzičkom ostvarenju dominira pesma "Lijepa si Bijeljino". Šefik je sada u penziji, ali i dalje voli da zapeva i svojim glasom razgali "društvo u ćošku".

Prema Šefikovim rečima za sajt Cafe.ba, Zlatan voli muziku i često u duetu sa ocem voli da zapeva pesmu "Zvijezda tjera mjeseca". Osim toga, Ibra mlađi takođe obožava hitove Cece Ražnatović i Halida Bešlića, a omiljena pesma mu je "Ja još spavam u tvojoj majici".

Takođe, Kinkova ćerka Sanela često pušta njegove hitove u svom frizerskom salonu u Malmeu.

Zlatan Ibrahimović bio je u detinjstvu pod jakim uticajem balkanskog mentaliteta i muzike. Popularni Ibra je u svojoj autobiografiji "Ja sam Zlatan", objavljenoj ove godine, na slikovit način opisao razliku između švedskog i ovdašnjeg mentaliteta.

- U MBI Malmeu (prvi Zlatanov klub) švedski očevi gledaju utakmicu i viču: Hajmo momci. Dobro je! U FBK Balkan (drugi Zlatanov klub) očevi  viču: J*baću ti mater u p...! Mislio sam: “Odlično, baš kao kod kuće. Ovde mi je dobro" - napisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

(Telegraf.rs/Cafe.ba)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA