SEĆANJE NA EJMI: Top pet hitova Ejmi Vajnhaus (VIDEO)

Povodom godišnjice rođenja čuvene britanske pevačice predstavljamo pet njenih nezaboravnih numera

  • 0

Na današnji dan pre 29 godina rodila se jedna od najtalentovanijih britanskih pevačica svih vremena - Ejmi Vajnhaus. Tokom svog života i svoje karijere poznata je bila po soul, džez i RnB numerama koje su osvojile svet. Muzikom je počela da se bavi sa 15 godina, a debitantski album je objavila 2003. U pitanju je bio album "Frank", koji je bio nominovan za nagrade "Mercury" i "BRIT".

Svetsku slavu Ejmi je stekla nekoliko godina kasnije kada je "izbacila"svoje drugo muzičko ostvarenje - "Back To Black", 2006. godine. Ovaj album je bio toliko popularan, da je Vajnhausovoj doneo brojne nagrade, od čega pet "Gremija". "Back To Black" je 2007. godine bio najprodavaniji album u Engleskoj sa 1,85 miliona primeraka, a pesma "Rehab" izglasana je najbolju te godine, i to od prestižnog časopisa "Tajm".

Nažalost, Vajnhausovu su tokom života pratili i brojni problemi, koji su se ticali konzumacije droge i alkohola, zbog čega je više puta morala da ide na rehabilitaciju, ali i u pritvor.

Poslednji živi nastup Ejmi je imala u Beogradu koji se neslavno završio. Preminula je 23. jula u svom domu u Kemdenu od posledica trovanja alkoholom. Mnoge poznate ličnosti i kolege odale su joj počast, među kojima su "U2", Lejdi Gaga, Rijana, Džordž Majkl i ostali.

Godine 2011. izašao je posthumno i pevačicin treći album - "Lioness: Hidden Treasures". Takođe, pre nekoliko meseci pojavila se pesma "Cherry Wine", koja je Vajnhausova otpevala sa reperom Nasom.

Portal Telegraf.rs sproveo je akciju da se podigne spomen-obeležje Ejmi Vajnhaus u Beogradu, odnosno na Kalemegdanu, gde je održala poslednji koncert.

Povodom godišnjice rođenja čuvene britanske pevačice predstavljamo vam pet njenih hitova.

1. "Rehab" - Ejmi Vajnhaus

2. "Back To Black" - Ejmi Vajnhaus

3. "Valerie" - Ejmi Vajnhaus

4. "You Know I m Not Good" - Ejmi Vajnhaus

5. "Just Friends" - Ejmi Vajnhaus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA