TENISKE GRACIJE: Ko su lepše polovine srpskih tenisera (FOTO)

Predstavljamo Vam Jelenu Ristić, Biljanu Tipsarević, Sunčicu Travicu, Minu Zimonjić i Adrijanu Bozoljac, žene koje stoje iza naših uspešnih tenisera

  • 4

Poslednjih pet godina srpski teniseri svojim odličnim partijama reprezentuju srpski sport i zemlju na najbolji mogući način. Harizmom i šampionskim karektorom naši zlatni momci pokorili su planetu, i rado su viđeni gosti u brojnim svetskim metropolama. Za Novakov, Jankov, Viktorov i Nenadov uspeh zaslužne i njihove lepše polovine, koje su velika podrška srpskim teniserima, što i oni non-stop ističu u intervjuima i izjavama za medije.

Pošto u ovom slučaju važi ona narodna "da iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena", otkrivamo vam ko su žene naših šampiona, koji nas zastupaju u "belom sportu".

1. JELENA RISTIĆ - NOVAK ĐOKOVIĆ

Lepša polovina prvog srpskog i drugog svetskog tenisera Novaka Đokovića. Jelena i Nole se poznaju još iz srednjoškolskih dana, kada je upravo počela njihova romansa. Ristićeva važi za sportski tip osobe, pošto je pokazivala sklonost prema atletici, koju je i trenirala. Takođe, važi za ambicioznu osobu, jer je između ostalog odlučila da se posveti svom obrazovanju. Jelena je završila prestižni italijanski Univerzitet "Bokoni" sa najvišim ocenama. Trenutno pohađa završne master studije u Monte Karlu, gde priprema i doktorsku disertaciju.

I pored brojnih fakultetskih i poslovnih obaveza, Jelena ima vremena da bodri Novaka na teniskim turnirima širom planete. Važi za Đokovićevu veliku podršku, što je najbolji sportista sveta nebrojano puta isticao u intervjuu za domaće i svetske medije.

Svojevremeno, Jelena Ristić je istakla da je veoma ponosna na Noleta:

- Ponosna sam na Novaka i na sve njegove uspehe. Nadam se da ću još dugo biti uz njega i da ću mu pomoći da bude još bolji.

Ova 27-godišnja Beograđanka ne voli da se eksponira u javnosti i nije sklona tračevima. I sam Novak Đoković smatra da je Jelena velika njegova potpora.

- Jelena je ljubav mog života! Ona je sposobna, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost. Upravo to je ono što nas čini srećnim u ljubavi - rekao je svojevremeno Nole.

Trenutno je poslovno angažovana u svojoj kompaniji "Jelena Ristić Consulting", kao i u fondaciji "Novak Đoković", koja je nedavno na humaniratnoj večeri u Njujorku prikupila 1,4 miliona dolara za decu Srbije.

2. BILJANA TIPSAREVIĆ - JANKO TIPSAREVIĆ

Biljana Tipsarević, devojačko Šešević, u javnosti je ostala upamćena kao TV voditeljka. Ono što je manje poznato je to da je atraktivna Novosađanka vrhunski stručnjak iz oblasti - industrijskog inženjeringa, tačnije - magistar! I dok je iz hobija gradila TV karijeru, prvo na TV "Delta", zatim na "B92" (gde je imala autorsku emisiju "Vrlo važni"), Biljana je marljivo učila i zaslužila diplomu, i to ne, poput nekih, na privatnim univerzitetima sumnjivog kvaliteta, već na državnom Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.

Ipak, ne može se reći da njen TV hobi nije odigrao važnu ulogu u njenom životu, jer je baš zahvaljujući njemu upoznala svog budućeg supruga Janko Tipsarević, 2006. godine, na snimanju svoje emisije. Pored Janka, imala je prilike da intervjuiše i osobe poput Roberta Kavalija, Viktorije Bekam, Laure Bjađoti.

Biljana i Janko su se venčali u julu 2010. godine, a Biljanino nasmejano ili zabrinuto lice često možemo videti na tribinama teniskih turnira širom sveta, na kojima prati svog dragog. Deveti reket sveta često ističe svoju suprugu kao svoju veliku podršku i inspiraciju, a nije naodmet primetiti da je veliki prodor Tipsarevića ka vrhu teniske top liste od kada je svio bračno gnezdo pored Biljane.

Janko, koji je veliki fan tetoviranja, rekao je svojevremeno da bi "iscrtao" celo svoje telo, ali da zbog Biljane to nije učinio.

Gospođa Tipsarević već neko vreme ima svoj modni blog "Mypackingstylist", u kome piše o trendovima kao i vestima iz ove branše. Od Janka je ovog leta kao poklon dobila i najnoviji "mercedes  SLK 350", koji je njen suprug osvojio kao nagradu na turniru u Štutgartu.

Ove subote, bračni bar Tipsarević se družio sa mladima koji su savladali rak. Drugi teniser Srbije već neko vreme pomaže Udruženju roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od malignih bolesti “Čika Boca”, a ističe da je za ovu akciju zaslužna upravo njegova supruga Biljana.

- Iskren da budem, inicijativa za moje učešće u ovome krenula je od moje supruge Biljane, pre nekih šest meseci. Nije nam trebalo dugo da se odlučimo. Mislim da je fenomenalno to što rade da pomognu deci – objasnio je Janko kako je ušao u ovaj humanitarni projekat.

3. SUNČICA TRAVICA - VIKTOR TROICKI

Sunčica Travica je lepša polovina 31. tenisera sveta Viktora Troickog. Ova lepotica iz Rume je skrenula pažnju na sebe kada je krenula da se bavi manekenstvom i modelingom. Slikala se za brojne modne časopise i brendove, kao što su FHM i ostali. Sunčica se, takođe, pojavljivala i na najpoznatijoj modnoj televiziji "Fashion TV". 2009. godine u Parizu Sunčica se upoznala sa srpskim teniserom Viktorom Troickim. Njihova romansa trajala je godinu dana, a navodno je ovaj mladi par raskinuo zbog navodne veze manekenke sa neimenovanim biznismenom.

Posle nekog vremena, Sunčica i Viktor su se pomirili, a krajem 2011. godine mediji su spekulisali da su se verili. Samo nekoliko meseci kasnije Viktor, trenutno 31. teniser sveta, istakao je da planira venčanje sa svojom lepšom polovinom.

Sunčica Travica je zaštitno lice modne agencije "Foks", a već neko vreme radi u Turskoj. Ova mlada devojka iz Rume je student prava na novosadskom Univerzitetu.

4. MINA ZIMONJIĆ - NENAD ZIMONJIĆ

Mina Zimonjić, devojačko Knežević, važila je svojevremeno za jednu od najatraktivnijih manekenki u zemlji i regionu. U svet modelinga ušla je 1990. godine, a bila je na naslovnim stranama mnogih domaćih i stranih časopisa. Sredinom devedesetih Mina postaje vlasnik modne agencije "Model Tatoo", a u vremenu sankcija i kriza preko brojnih poznanstava uspela je da podigne ovu kuću "na noge", obezbedivši sa svojim saradnicima internacionalne ugovore.

Sa svojim budućim suprugom Nenadom Zimonjićem upoznala se 2003. godine, a posle pet godina zabavljanja udala se za najboljeg dubl tenisera Srbije. Krajem 2008. godine Mina je u Majamiju rodila blizance Leona i Lunu.

5. ADRIJANA BOZOLJAC - ILIJA BOZOLJAC

Rođena kao Adrijana Basarić, ova devojka je, takođe, gradila svoju karijeru kao manekenka. Godinama je živela u inostranstvu. Otkad je upoznala Iliju Bozoljca, sve je ređe odlazila u London, pri čemu se posvetila emotivnoj vezi. Oktobra 2011. godine, Adrijana se udaje za ovog srpskog tenisera, sa kojim je nedavno dobila ćerku.

Par ističe da su jedan drugome velika podrška.

(Telegraf.rs/foto: Hello/Svet/Fejsbuk/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. septembar 2012 | 15:51

    Biljana Tipsarevic je magistar,zavrsial FTN u Novom Sadu i jedina cura koja zaista ima zanimanje, buduci da radi za americku kompaniju kao menadzer.

  • mika

    24. septembar 2012 | 12:29

    ova noletova mi nije neka i zimonjiceva

  • dragan

    24. januar 2013 | 06:26

    Narode, nema razloga za pljuvanje. Zemske su privlacne. Neka ima zanimanje a neka nema, velika stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA