SALE, "KUD IDIJOTI": Tusta je ljuti borac, pobediće rak!

- Tusta je prilično bez snage i teško je podneo poslednje zračenje pluća, ali junački se bori i veliki je optimista - kaže Sale Veruda, gitarista i osnivač kultnog pank benda

  • 0

Vest da je Branko Črnec Tusta, pevač legendarnog pulskog benda "KUD Idijoti", oboleo od raka pluća i mozga rastužila je njegove prijatelje i mnogobrojne obožavaoce, ali prema rečima Saleta Verude, gitariste i osnivača "Idijota", Tusta je, i pored svega što mu se desilo, ubeđen u to da će pobediti tešku bolest.

- On se junački bori! Neverovatan je, Tusta se ne da i veliki je optimista. Mnogo mu znače i stotine mejlova i SMS poruka sa podrškom koje dobija. Da se ne lažemo, njegovo zdravstveno stanje nije dobro, ali prošle su tačno dve godine od kada nam se nakon koncerta u Bjelovaru požalio na bolove u grudima, ali on ni u jednom trenutku nije klonuo duhom i pomislio na predaju. Ma, Tusta je ljuti borac - kaže Sale Veruda za Telegraf, i objašnjava da je Tusta, koji je na nastupima uvek bio poznat po neiscrpnoj energiji, malaksao i prilično smršao.

- Nedavno se vratio sa zračenja pluća u Rijeci, i ovaj tretman je najteže podneo do sada. Prilično je bez snage, retko izlazi iz kuće, treba mu odmor... Nadamo se da je zračenje imalo efekta, ali ćemo tek u decembru, kada Tusta ima zakazan pregled na CT skeneru, znati da li se rak širi ili je zaustavljen. Posećujem ga svaki drugi dan, ali ostajem kratko jer se brzo zamara. Najvažnije je da mu se vrate apetit i snaga - zaključio je Veruda.

Da podsetimo, u beogradskom klubu "Gun" juče i prekjuče su održani humanitarni koncerti za pomoć Tusti, na kojima su nastupili najpoznatiji domaći rokeri, a slična manifestacija je u februaru održana u Puli.

(A. Novaković / Foto: Balkanrock.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA