CANE: Tusta je bio sjajan čovek i neustrašiv frontmen!

Kolege Branka Črnca Tuste, legendarnog pevača benda KUD Idijoti koji je umro sinoć posle teške bolesti, kažu da je njegova smrt veliki gubitak za muziku ali i za sve koji su ga poznavali, jer Tusta je, kako navode, bio pre svega čovek prepun pozitivne energije i frontmen koga je publika volela

  • 1

Kolege i prijatelji Branka Črnca Tuste,  legendarnog frontmena pulskog benda KUD Idijoti, koji je preminuo kasno sinoć u 56. godini, ističu da rokenrol scena ostala bez još jednog velikana i napominju da je Tusta bio, pre svega, veliki čovek, kao i sjajan frontmen koji je uvek imao neverovatno dobar kontakt sa publikom.

Sale Veruda, gitarista i osnivač "Idijota", teško pronalazi reči nakon smrti dugogodišnjeg prijatelja, i kaže da se Tustino zdravstveno stanje pogoršalo poslednjih nedelja i da, na žalost, nije bilo mnogo nade da će se Tusta izvući.

- Umro je sinoć, desetak minuta pre ponoći... Očekivali smo najgore, jer poslednjih 10, 15 dana mu zaista nije bilo dobro. Upravo smo bili u pogrebnom zavodu i sahrana je zakazana za sredu, 17. oktobar, u 14.30 časova na Gradskom groblju u Puli. I to je to, nema šta više da se kaže - izjavio je Veruda za Telegraf.

Srđan Gojković Gile, frontmen benda "Električni orgazam", smatra da je Tustina smrt veliki gubitak, ne samo za muziku, već za sve koji su poznavali i družili se sa njim.

- Tusta će biti upamćen kao osoba puna pozitivne energije, kao čovek koji je bio sjajan u komunikaciji sa publikom, i kolegama. On je bio izuzetno dobronameran i pozitivan lik - rekao je Gile za Telegraf.

Zoran Kostić Cane, pevač grupe "Partibrejkers", koja je zajedno sa "Električnim orgazmom" i još desetak izvođača nastupila na humanitarnim koncertima "Za Tustu" koji su održani krajem septembra u beogradskom klubu "Gun", navodi da je Tusta bio veliki čovek i odličan frontmen.

- Tužna vest! Tusta je bio sjajan čovek i šteta što je bolest bila jača. Publika ga je volela i on je predstavljao obrazac iskrenog rokera, neustrašiv i pravi frontmen na sceni - ispričao je Cane za Telegraf.

Rambo Amadeus kaže da ga je, iako je jedva lično poznavao Tustu, potresla smrt čuvenog rokera.

- KUD Idijoti su simbolizovali sve one vrednosti koje su meni važne, pa ne mogu da se otmem osećaju da sam malo i ljut na njega, kako je tako neodgovorno umro, i ostavio nas same da  se nosimo u brutalnoj borbi protiv svih anomalija tranzicionog društva, jer njegov razorni vokal opremljen bodljikavim stihovima sasecao je trulo tkivo društva hirurškom preciznošću - priča Rambo i nastavlja:

- Ne zaboravimo da se radi o Heroju rada, koji je čitavo vreme svoje rok karijere samopregorno radio u brodogradilištu kao varilac, svestan činjenice da time njegov glas dobija posebnu snagu i uverljivost. I na kraju , to je ipak samo jedno krhko, trošno ljudsko biće, koje nas podseća da smo svi od praha i da ćemo se u prah pretvoriti. Telo propada, ali stihovi ostaju, to je ono što jesi.

(A. Novaković)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA