DARKO LUNGULOV: Možda Majkl Džekson može da spase Srbe!

"Ovo je priča o nama, o našoj potrebi da imamo heroje. Najveća draž je u tome što govorimo o fenomenu kao što je Majkl Džekson i lokalnoj zajednici u kojoj se sve dešava i što se ovako nešto može dogoditi samo u Srbiji", kaže Darko Lungulov, reditelj filma "Spomenik Majklu Džeksonu"

  • 0

Na aerodromu "Ponikve" kod Užica nastavljeno je snimanje filma "Spomenik Majklu Džeksonu" u kom glavne uloge tumače Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Branislav Trifunović, Dragan Bjelogrlić i Mirjana Karanović. Kako navodi reditelj Darko Lungulov, ovo ostvarenje, koje će sigurno izazvati mnogo različitih reakcija, predstavlja mračnu komediju sa elementima ljubavne priče a istovremeno pokazuje i našu stalnu potrebu za herojima.

- Film govori o varošici u Srbiji koja polako umire, i sanjar Marko (Boris Milivojević) dolazi na ideju kako da je oživi, ali i spreči ljubav svog života (Nataša Tapušković) da ga napusti. Marku 2009, kada je Majkl Džekson najavio oproštajnu turneju, pada na pamet da u varošici podignu spomenik čuvenom pevaču. Ovo je priča o nama a ne o Majklu Džeksonu. Ja volim da kažem da živimo u besherojsko doba, i film priča o potrebi za herojima. Ne želim da stvari slikam crno, i iako je "Spomenik Majklu Džeksonu" u osnovi mračna komedija, koristim mnogo svetlih tonova - priča Darko Lungulov za Telegraf i dodaje da mu je kao početna inspiracija za scenario poslužila priča o spomeniku Rokiju Balboi koji je podignut u Žitištu.

- Osim te sličnosti sa Žitištem, sve ostalo je potpuno drugačije, izmišljeno, neobično i pomalo pomereno. Nekoliko meseci nakon što sam počeo da pišem scenario, Majkl Džekson je umro, što je naravno mnogo uticalo na moju početnu ideju. Tada sam napravio malo dužu pauzu i promenio pristup temi. Borisa Milivojevića veoma cenim kao glumca i želeo sam da radim sa njim. Lik Marka je baš za njega, i dok sam pisao scenario negde u glavi sam na umu imao Borisa. Prezadovoljan sam saradnjom sa njim, jer, osim što je odličan glumac, Milivojević je i divan čovek - objašnjava Lungulov koji je, na našu konstataciju da je film sa ovakvim naslovom sigurno privukao pažnju stranaca, rekao:

- U pravu ste. Kada smo išli na prodajne markete, ljudi iz inostranstva su nam stalno prilazili, interesovalo ih je o čemu se radi u filmu. Uostalom, i najveća draž je u tome što govorimo o globalnom fenomenu kakav je Majkl Džekson, a sa druge strane sve se dešava u maloj lokalnoj zajednici, i što se ovako nešto ne može dogoditi svuda, već samo u Srbiji. Ušli smo u završnu fazu rada, ostalo nam je deset snimajućih dana, a poslednje kadrove ćemo snimiti u Skoplju.

Na pitanje da li, na kraju, Majkl Džekson može da spase Srbe, Lungulov kroz smeh odgovara:

- Pa, zanimljivo je da u filmu imamo isto to pitanje. Da ipak sačekamo kraj, pa da vidimo kakav je odgovor.

(A. Novaković/Foto: Vukašin Velić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA