SEĆANJE NA ROK LEGENDU: 21 godina bez Fredija Merkjurija (FOTO)(VIDEO)

Na današnji dan, pre 21 godinu, preminuo je frontmen čuvene britanske grupe "Kvin" u 45. godini

  • 2

Na današnji dan, pre 21 godinu, svet je ostao bez jednog od najboljih pevača planete - Fredija Merkjurija. Kao što je poznato, frontmen legendarne rok grupe "Kvin" preminuo je  u 45 godini od upale pluća prouzrokovane HIV virusom.

Merkjuri  je započeo svoju više nego uspešnu karijeru davne 1969. godine. Sa grupom "Kvin" snimio 15 studijskih albuma, na kojima su se nalazili hitovi poput "We are The Champions", "We Will Rock You", "Radio Gaga", "The Show Must Go On", koji se i dan-danas rado pevaju i slušaju.

Vodio je estravagantan način života, koji je bio prožet brojnim aferama povodom njegovog seksualnog opredeljenja. Merkjuri se prvobitno deklarisao kao biseksualac, međutim deset poslednjih godina života bio je okrenut isključivo muškim partnerima.

Osim saradnje sa  grupom "Kvin", Merkjuri je bio i uspešan solo pevač, a poznat je po radu sa katalonskom divom Monserat Kabalje i britanskim pevačem Dejvidom Bouvijem.

Kao što smo naveli, frontmen popularne britanske grupe preminuo je 24. novembra 1991. godine, a prema sopstvenoj želji i verovanju, kremiran je.

Fredi Merkjuri je i posle smrti ostao uticajna ličnost. Britanskom pevaču podignut je spomenik u švajcarskom gradu Montreu, gde je okupljaju ljubitelji njegovo rada i dela.

Povodom godišnjice smrti, prikazujemo vam dokumentarac o Frediju i grupi "Kvin" pod nazivom "These are the days of our lives"

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nina

    26. novembar 2012 | 19:04

    Ne mogu da verujem da ova vest nima ni jedan komentar.Fredi je bio i ostao kralj.

  • hello mary lou

    24. novembar 2013 | 19:23

    Sad su prosle 22 godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA