LUDNICA NA KALIŠU: "Green Day" u maju dolaze u Beograd! (VIDEO)

Američki pank-rok bend će krajem maja svirati na Kalemegdanu, a moguće je da će upravo u Beogradu početi evropsku turneju

  • 1

Kao što je Telegraf najavio početkom novembra, popularni sastav "Green Day" naredne godine dolazi u Beograd, a kako navodi "Blic", američki pankrokeri će koncert održati u maju na Donjem gradu na Kalemegdanu, na istom mestu gde je u septembru održan "Warrior's Dance" festival!

Iako je na zvaničnom sajtu benda navedeno da evropska turneja počinje 1. juna na stadionu "Emirati" u Londonu, kako nezvanično saznajemo, "Green Day" će u Beogradu nastupiti krajem maja, nekoliko dana pre Londona, i postoji velika mogućnost da upravo u Srbiji započnu turneju!

Grupu su 1987. u Ist Beju u Kaliforniji osnovali pevač Bili Džo Armstrong i basista Majk Dirnt, a godinu dana kasnije su im se pridružili bubnjar Džon Kifmajer i gitarista Šon Hjuz. U današnjoj postavi se osim Armstronga i Dirnta nalaze i Tre Kul, koji je 1990. na mestu bubnjara zamenio Kifmajera, i gitarista Džejson Vajt.

Sa trećim albumom "Dookie" iz 1994. počinje uspon američkog benda a sa ploče koja je prodata u više od 16 miliona primeraka, skinuti su veliki hitovi "Basket Case", "When I Come Around" i "Longview".

Numera "Basket Case", uživo:

Do kraja devedesetih su snimili tri albuma koji nisu ponovili uspeh prethodnika, a 2004. se u velikom stilu vraćaju na prva mesta top-lista pločom "American Idiot" sa kojeg su skinuti veoma uspešni singlovi "Boulevard Of Broken Dreams", "Wake Me Up When September Ends" i "Holiday".

U Beogradu će "Green Day" promovisati čak tri nova albuma - prvi deo "Uno!" je objavljen 21. septembra, "Dos!" je izdat 9. novembra, a "Tre!" će biti objavljen 7. decembra.

Američki rokeri su do sada prodali više od 65 miliona ploča, a poznati su i kao sjajan "lajv" bend.

"Boulevard Of Broken Dreams" na koncertu u Tokiju:

(A.N./Blic/Foto: AP)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA