FILMSKA 2013.: Novi Hobit, Supermen, Umri muški 5, Mamurluk...(VIDEO)

Naredna godina doneće i nova ostvarenja Stivena Spilberga, Kventina Tarantina i mnogih drugih poznatih reditelja

  • 0

Od novih avantura "Iron Man"-a, "Supermena" i "Hobita", do trilera o hvatanju Osame bin Ladena, ekranizacije romana Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi" i priče o čuvenom Alfredu Hičkoku, 2013. godina nudi zanimljiv bioskopski život.

Po pravilu, prva dva meseca godine rezervisana su za filmove koji su ili na takmičenju za neku od nagrada ili se nadaju da će se naći u tom društvu.

Ta ostvarenja, prema izboru Bi-Bi-Sija (BBC), variraju od cunami drame "Nemoguće" do "Jadnika", "Ðangove osvete" Kventina Tarantina i akcione drame Ketrin Bigelou "00.30 tajna operacija".

Glumac Denijel Dej Luis smatra se favoritom za Oskara za ulogu Abrahama Linkolna u fimu Stivena Spilberga "Linkoln", ali bi zlatnu statuetu mogao da dobije i Entoni Hopkins za glavnu ulogu u filmu "Hičkok" o majstoru suspensa Alfredu Hičkoku.

Pogledajte trejler za film "Linkoln".

Mimo "ozbiljnih" filmova, u 2013. posetioci će do mile volje moći da se nagledaju blokbastera rađenim prema stripovima i grafičkim novelama. Očekuju se nove avanture "Iron Man"-a, Roberta Dauninga Džuniora, kao i Tora i Vulverina.

Supermen se vraća u filmu "Čovek od čelika" koga glumi Henri Kavil, dok će Eron Tejlor Džonson reprizirati svoju ulogu u "Kick Ass 2".

Kada je reč o animiranim filmovima, 2013. u bioskope stiže "Wreck-it Ralph" (Razbijač Ralf) o nevoljenom, junaku video-igrica, "Epic", "Planes"...

Kada je reč o akciji, tu je treći deo "Mamurluka", drugi deo "Grada greha", nastavak "Zvezdanih staza", kao i drugi delovi serijala "Hobit" i "Igre gladi". Dogodine se može očkivati i povratak CIA analitičara Džeka Rajana.

Mlada nada Holivuda Džejms Franko igraće čarobnjaka iz Oza u filmu Sema Raimija "Oz: The Great and Powerful", dok će Džoni Dep igrati Tonta u "Usamljenom rendžeru".

I Arnold Švarceneger se vraća kao šerif koji brani američko-meksičku granicu u "The Last Stand" (Poslednje uporište), dok njegov "brat po oružju" Silvester Stalone igra u adaptaciji grafičke novele "Bullet to the Head" (Metak u glavu).

Tom Kruz i Vil Smit zagaziće u futurističke vode filmovima "Oblivion" i "After Earth", dok će se Bred Pit boriti protiv zombija u "World War Z".

Brus Vilis ponovo će igrati Džona Meklejna u "A Good Day to Die Hard", dama Helen Miren vraća se u "Red 2", a u bioskope stiže i novi nastavak Dži Aj Džoa "GI Joe: Retaliation".

Pogledajte trejler  za "Umri muški 5", u kome glumi i srpski glumac Radivoje Raša Bukvić.

Najinteresantniji projekti u 2013. nisu glumačka ostvarenja, već reditelji: Terens Malik (Ka čudu), Gas van Sant (Obećana zemlja) i Baz Lurman (Veliki Getsbi).

Ron Hauard na film će preneti rivalstvo Džejmsa Handa i Niki Laude u filmu o formuli jedan "Rush" dok će Nil Blomkamp (Distrikt 9) predstaviti svoj novi film "Elusium".

Posle zanimljive ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012, publici ostaje da vidi šta je Deni Bojl smislio trileru "Trance".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA