NIŠTA OD "SULEJMANA"? Turski premijer zabranjuje snimanje treće sezone (VIDEO)

"Osuđujem reditelje ove i sličnih serija, kao i vlasnike televizijskih stanica. Iako smo odgovorne upozorili, očekujem i od sudova izricanje potrebnih presuda. Poigravanje s vrednostima naše nacije mora biti regulisano pravnim putem", rekao je prvi čovek turske vlade Redžep Tajip Erdogan

  • 24

Ako je suditi prema izjavama turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, treće sezone serije "Sulejman Veličanstveni" najverovatnije neće biti.

- U našoj istoriji nije bilo takvih predaka. Ovakav sultan Sulejman I uošte nam nije poznat. On je 30 goodina života proveo na konju. Život na dvoru odvijao se potpuno drugačije nego što se serija prikazuje - rekao je Erdogan, a prenosi "Informer".

Premijer Turske očekuje da sudovi reaguju po ovom pitanju.

- Osuđujem reditelje ove i sličnih serija, kao i vlasnike televizijskih stanica. Iako smo odgovorne upozorili, očekujem i od sudova izricanje potrebnih presuda. Poigravanje s vrednostima naše nacije mora biti regulisano pravnim putem - najavio je Erdogan, koji je pre manje od meseca dana održao sastanak sa ministrom kulture, posle čega su pozvani i producenti serije "Sulejman Veličanstveni".

Njima je rečeno da će morati da menjaju scenario pošto glumci i scenaristi čine krivnično delo izvrgavajući ruglu tursku istoriju. Ergdogan je pomenuo i Merjem Uzerli i zatražio da bude pokrivenna burkom, kako je bila obučena sultanija po istorijskim faktima. U slučaju da to ne uradi, noj će biti zabranjeno obavljanje posla u Turskoj.

Kako stvari stoje, premijerov bes će najverovatnije biti pretočen u zakon. Kako navodi "Informer", predlog tog zakona postoji i obuhvata zabranu prikazuvanja istorijskih događaja ukoliko se njihov prikaz ne poklapa sa nacionalnim vrednostima.

Inače, prema najvećem svetskom filmu portalu IMDB, već su snimljene dve epizode "Sulejmana Veličanstvenog".

Kako navode iz pres-službe televizije "Prva", oni će blagovremeno obavestiti javnost o početku emitovanja treće sezone "Sulejman Veličanstveni".

- Treća sezona se snima, a na vreme ćemo obavestiti javnost o početku emitovanja. Serija je najgledanija u celom regionu, a uprkos izjavama, najgledanija je i u samoj Turskoj - rekli su sa "Prve televizije".

Pogledajte trejler za treću sezonu serije "Sulejman Veličanstveni".

(Telegraf.rs/Informer)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SveTac

    11. januar 2013 | 11:32

    bravo bravo bolje neke orgije da snimaju

  • ona

    11. januar 2013 | 12:29

    Ja ne znam kako nema emitovanja...to je samo politika Prve mozda... Ja sam korak ispred sa citavom narednom sezonom koja po ovome navodno nepostoji,a oni prekinuli drugu u pola,mada i bas me briga sta prikazuju i koliko....smejurija. Dogurah vec do smrti Mustafine bebe, pa vi vidite koj ije to `serijal`

  • marina

    11. januar 2013 | 15:51

    Sta bre lupate? Kakva zabrana? Uredno sam odgledala seriju maltene do kraja,ostele jos dve epizode dvocasovne i to cu jos koliko danas da uradim! Kakve vi gluposti pisete zarad malo citanosti... a "prva" najvwrovatnije nema mogucnosti za otkup epizoda pa izmislja price! U ovoj nasoj zemlji samo laz laz laz..i za bitne i za nebitne stvari!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA