NEĆE U ŽIRI: Bajaga odustaje od "Beosonga"!

- Telefon mu se usijao od poziva učesnika koji traže da im pomogne da se nađu na "Beosongu" i zbog toga je Bajaga odlučio da odustane od učešća u komisiji RTS-a - navodi izvor Telegrafa

  • 0

Iako je Momčilo Bajagić Bajaga prihvatio ponudu RTS-a da bude u komisiji koja će izabrati 15 kompozicija koje se takmičiti na "Beosongu", nakon što su mediji objavili ovu informaciju, poznati muzičar je, kako Telegraf saznaje, odustao od učešća u komisiji, jer bukvalno nije mogao da živi od poziva učesnika koji ga mole da im "sredi" učešće na festivalu.

- Bajaga je pristao da bude u selekcionoj komisiji, pod uslovom da se ispoštuje dogovor da imena članova komisije budu čuvana u tajnosti. Međutim, kada se u medijima pojavila vest da je on jedan od 10 članova stručnog žirija, telefon mu se usijao od poziva raznih kompozitora i izvođača koji su od njega tražili da im pomogne da se nađu među 15 kompozicija koje će se takmičiti na "Beosongu". Zbog toga je odlučio da odustane od učešća u komisiji RTS-a - kaže za Telegraf izvor blizak Bajagi.

Da podsetimo, na konkurs RTS-a prijavljena je 171 kompozicija, a sastav selekcione komisije, prema Pravilniku festivala, neće biti objavljivan, kako bi se osigurala regularnost izbora.

Festival “Beosong" održava se 2. i 3. marta. Prve festivalske večeri takmičiće se do 15 najboljih kompozicija i građani će SMS-om izabrati pet najuspešnijih. Finalno takmičenje je 3. marta, a od pet kompozicija, glasovima građana Srbije, biće izabran srpski predstavnik na "Evrosongu” koji se od 14. do 18. maja održava u Malmeu u Švedskoj.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA