BEOSONG: Sara, Mirna i Nevena otvaraju festival (FOTO)

Numera "Ljubav je svuda" otvoriće 2. marta prvo veče festivala nacionalnog takmičenja, čiji će pobednik predstavljati Srbiju na "Evrosongu" u Malmeu

  • 1

Kompozicija "Ljubav je svuda" (Saša Milošević Mare / Marina Tucaković), koju će izvesti Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović, otvoriće 2. marta prvo veče festivala ''Beosong 2013'', odlučeno je danas javnim žrebom koji je održan u holu "Radio-televizije Srbije".

Tokom prve večeri biće predstavljeno svih 15 kompozicija koje su izabrane da uđu u uži izbor. Gledaoci će putem SMS glasova izabrati pet finalista koji će nastupiti druge večeri "Beosonga", 3. marta.

Odmah za Mirnom Radulović, Sarom Jovanović i Nevenom Božović, prve večeri festivala na scenu će izaći Igor Terzija, koji će izvesti numeru "Moja svetlosti", za koju je tekst napisao Rastko Savić, a muziku i aranžman potpisuje Aleksandar Filipović, zatim će Maja Nikolić izvesti pesmu ''Blagoslov'' (Mark Paelink / Maja Nikolić).

Četvrta po redu nastupiće grupa ''Kal'' sa numerom ''Usne kadifa'' (Dragan Ristić / Dušica Milanović Marika), peti Nenad Milosavljević − Neša Galija sa pesmom "Bure od baruta" (Nenad Milosavljević / Vladimir Dulović). Šesta će biti Saška Janković sa numerom ''Duga u tvojim očima'' Slobodana Bobana Petrovića, sedmi po redu nastupa Dušan Zrnić, koji će izvesti numeru "Što prolazim", (Ana Bojić Mrđen / Aleksandar Filipović), dok će osma nastupiti Maja Odžaklijevska sa pesmom ''Anđeo s neba" (Nikola Burovac / Sonja Buljan / Marko J. Kon).

Mladi pevač Dušan Svilar nastupiće sa pesmom ''Spas'' (Marko Ðurašević Mahoni / Rastko Savić) deveti, deseta je grupa ''Sky''s'', koja će nastupiti sa pesmom Skaj Viklera "Magija", a 11. će se glasačima predstaviti Ksenija Kočetova sa pesmom "Svetla pale se za nas" (Maksim Kočetov / Ksenija Kočetova i Toni Malbašić), za njom, 12. nastupa Marija Mihajlović sa pesmom ''Halo'' (Nikola Čuturilo / Boban Janković i Srđan Tanasković), a 13. je pevačica Aleksandra Dabić, koja će interpretirati numeru "Savršen kraj" Dobrivoja Marića Čarlija.

Kristina Savić će 14. pevati "Za tebe živim" (Vojkan Borisavljević / Vladan Savić / Uroš Ranković), a Žarko Stepanov će numeru Ivana Ilića ''Tren'' izvesti 15. po redu.

"Beosong 2013" će biti održan u studiju RTS-a uz direktan televizijski prenos.

Pet finalista takmičiće se 3. marta, a isključivo će glasovima publike biti odlučeno ko će biti srpski predstavnik na 58. takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koje se organizuje od 14. do 18. maja i Malmeu, u Švedskoj.

Izvršni direktor projekta ''Pesma Evrovizije Srbije“ Duška Vučinić Lučić rekla je da je uvek naša zemlja dobijala pohvale da napravi najbolji izbor izvođača, i dodala da je "Evrovizija" takmičenje na kom možemo najlepše da se predstavimo u Evropi.

Urednik ''Beosonga'' Dragan Ilić podsetio je da se posle višegodišnje pauze ''Beosong'' vraća, jer od kada je pauza napravljena, u Beogradu nije bilo zvaničnog festivala.

Na konkurs "RTS-a" za "Beosong 2013" stigla je 171 kompozicija.

Selekciona komisija, u kojoj su bili muzička urednica u "Radio Beogradu" Biljana Krstić, muzičar i kompozitor Momčilo Bajagić, kompozitor i pijanista Vladimir Maričić, odgovorni urednik Džez redakcije Muzičke produkcije "RTS-a" Dragoslav Stanisavljević i urednik u Muzičkoj redakciji "RTS-a" Dobroslav Predić, odabrala je 15 kompozicija.

"Pesma Evrovizije Malme 2013" biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj prestižnoj manifestaciji, koju u proseku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dex

    19. februar 2013 | 14:36

    One su rođene da budu zvezde,ima tu više sile,opet su izvukle br.1 :)na žrebu,a ako pobede ne Beosongu,konačno su sve tri pobedile!:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA