Pogledajte šta sve poseduje Bil Gejts (FOTO)

Od egzotičnog ostrva, skupocenih umetničkih dela pa do superluksuzne nekretnine procenjene vrednosti 200 miliona američkih dolara, pogledajte šta sve u kolekciji ima ovaj milijarder

  • 4

Poznati biznismen i filantrop Bil Gejts jedan je od najmoćnijih ljudi na svetu, a njegovo bogatstvo procenjeno je na 67 milijardi američkih dolara. Za razliku od automobila koji mu i nisu preterano interesantni, predsednik kompanije "Majkrosoft" je strastveni kolekcionar umetničkih dela, vrednih knjiga, pa je tako vlasnik nekoliko slika, čija vrednost dostiže i cifru od neverovatnih 36 miliona američkih dolara.

U pitanju je slika “Lost on the Grand Banks”, koju je američki biznismen kupio 1998. godine. Osim ovog dela, Gejts u svojoj kolekciji ima i slike kao što su “Polo Crowd”, “Room of Flowers”, “The Nursery”, “Distant Thunder” i ostale. Ovaj biznismen, takođe, poseduje i knjigu “Codex Leicester”, vrednu 30,8 miliona američkih dolara. Gejts je knjigu kupio 1994. godine, i predstavlja najskuplju knjigu prodatu na aukciji.

Kada je reč o putovanjima, Bil Gejts je strastveni ljubitelj kampovanja, a omiljena destinacija za upuštanje u ovakav vid avanture mu je Grenland. Takođe, on poseduje i egzotično ostrvo “Grand Bogue Caye”. Ovo najveće ostrvo Belizea predstavlja impresivni raj na zemlji. Koštalo je nešto više od 25 miliona američkih dolara.

Na obali jezera “Vašington” u Medini, u Vašingtonu, nalazi se dom ovog milijardera. Rezidencija se prostire na 4.600 kvadratnih metara, a poseduje bazen, automatsko osvetljenje celog objekta, prostranu biblioteku, dve trpezarije, dva dnevna boravka, kancelariju, teretanu, impresivni akvarijum, teniski teren, privatnu plažu, kao i pozorište.

Cela rezidencija opremljena je najsavermenijom “pametnom” tehnologijom, a procenjena vrednost ove superluksuzne nekretnine iznosi više od 200 miliona američkih dolara.

(Telegraf.rs/Luxlife.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Dragana

    13. mart 2013 | 13:57

    da mu mozda ne ukradu ostrvo?

  • Opanak

    13. mart 2013 | 11:58

    Sta god da ima,ne moze da stigne da uziva u tome,jel vec za par minuta ima u gustom rasporedu jos jedan intervju!

  • neimenovani

    13. mart 2013 | 10:23

    Kako se ne plasi da ce neko da ga opljacka ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA