Kraljevo protiv "Farme" i "Velikog Brata"!

Skupština grada Kraljeva juče je usvojila Deklaraciju protiv programskih sadržaja rijaliti programa, a sve da bi "odbranili društvo od kiča, šunda, neukusa, nemorala, pedofilije i homoseksualizma, plasiranih u pojedinim medijima sa nacionalnom frekvencijom"

  • 12
Veliki Brat - Marijana Mićić, Maja Nikolić, Milić Vukašinć, Soraja Vučelić, Ana Mihajlovski Foto: Telegraf

Skupština Kraljeva je juče usvojila Deklaraciju protiv programskih sadržaja rijaliti programa emitovanih putem medija sa nacionalnom frekvencijom. U Deklaraciji, koju je predložila odbornička grupa Nove Srbije, navodi se da odbornici Skupštine grada Kraljeva očekuju podršku svih lokalnih samouprava u zaštiti društva "od sistemskog i kulturnog genocida koji emitovanjem rijaliti programa forsiraju mediji zarad lake zarade, vršeći pritom najdirektniji uticaj na stanje kolektivnog duha naroda".

- Tu se pre svega misli na emisije kao što su "Veliki Brat", "Farma", "Luda kuća", "Preljubnici" i druge, čija sadržina veoma negativno utiče na naš narod, čak i vređajući nacionalno biće srpskog naroda, što je najgore. Kao prosvetni radnik mogu da kažem da ostavljaju veoma loš uticaj na omladinu - rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Rade Erac, predsednik odborničke grupe Nove Srbije koja je bila predlagač Deklaracije protiv rijatiti programa, objasnio je da je ta inicijative pokrenuta jer se emitovanjem takvih emisija "država suočila sa paradom mnogih negativnosti".

- Kao država smo suočeni sa paradom kiča, šunda, neukusa, nemorala, pedofilije, homoseksualizma i svih oblika nakaradnog ponašanja, plasiranih u pojedinim medijima sa nacionalnom frekvencijom, što traje već mesecima i danima bez reakcije kulturne i intelektualne javnosti, a nažalost, nema je ni od Srpske pravoslavne crkve - rekao je Erac.

Skupština Kraljeva je zatražila od Vlade, Ministarstva kulture i informisanja, Radio-difuzne agencije, intelektualaca i SPC podršku u "zaštiti javnog morala, kolektiviteta, tradicije, vere i kulture srpskog naroda i opšteprihvaćenih standarda ponašanja".

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam

    17. april 2013 | 19:25

    Tako je!

  • ducker

    17. april 2013 | 19:14

    Mislite Srbija protiv

  • Sanja

    17. april 2013 | 19:24

    Pametnije im je da nadju rješenja da se zaposli omladina.Ko hoce da gleda,nek' gleda!!! Svako ima daljinski upravljač stoga...Gospodo za nešto korisnije se borite!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA