"The Prodigy" i "Warrior Dance festival" na "Egzitu"(VIDEO)

Čuveni britanski bend nastupiće na najvećem regionalnom muzičkom festivalu i biće glavne zvezde "Warriors Dance" večeri

  • 0

LUDNICA U NAJAVI! "Warriors Dance festival", koji je u prethodnih nekoliko godina okupio više stotina hiljada ljudi na tri različita kontinenta, i čije je prošlogodišnje izdanje u Srbiji nominovano za najbolji novi evropski muzički festival, biće održan ove godine 12. jula u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru "Egzit" festivala.

"Warriors Dance" veče na "Egzit" predvodiće kultni sastav "The Prodigy", koji su ujedno i osnivači ovog festivala, a pored njih nastupiće i već najavljeni DJ Fresh sa svojim lajv bendom, "Feed Me" (di-džej set), "The Protoypes", "Brookes Brothers", kao i najnoviji članovi R:Evolucije, sastavi "South Central" i "Eyesburn".

Beogradski "Warriors Dance Festival "je bio neverovatno iskustvo“ navodi se u saopštenju grupe "The Prodigy".

- Dobili smo na hiljade pisama fanova koji su insistirali da se "Warriors Dance" i ove godine desi u Srbiji, i nije bilo boljeg izbora nego da ovogodišnje izdanje održimo u okviru "Egzit"-a, jednog od najpriznatijih svetskih muzičkih festivala. Neki od naših najboljih nastupa su se desili upravo na "Egzitu" i nikako nismo želeli da propustimo ovogodišnje "revolucionarno" izdanje festivala” - dodaje se u saopštenju.

- Veoma smo ponosni što se jedan od najznajčajnijih svetskih bendova svih vremena pridružuje organizacionom timu "Egzit"-a . Posebnu ekskuzivu daje činjenica da će izdanje Warriors Dance na "Egzit"-u biti jedino izdanje ovog festivala na evropskom tlu u 2013. godini - izjavio je Ivan Milivojev, jedan od osnivača "Egzit" festivala.

Posle dva nastupa koji su okarakterisani kao jedni od najboljih u istoriji "Egzit"-a, "The Prodigy" dolaze u sasvim novom izdanju, u okviru putujućeg festivala "Warriors Dance", praćeni velikim brojem vrhunskih izvođača i scenografijom koja ima za cilj da dočara slobodu duha i napravi pozornicu za audio-vizuelni doživljaj koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

"Warriors Dance" donosi eksplozivnu mešavinu jakih bitova i režećih gitara, vanvremenske dens hitove grupe "The Prodigy" i fuziju muzičkih pravaca koji dižu atmosferu do vrhunca i dalje, čineći ga jedinstvenim festivalskim iskustvom. Cela tvrđava će biti dekorisana urbanim umetničkim instalacijama i stotinama "Warriors Dance" zastava koje će najaviti i dati podlogu nadolazećem spektaklu.

Lajam Haulet, Kit Flint i Maksim Rijaliti neguju jake veze sa srpskom publikom koja i dalje pamti nezaboravni beogradski koncert iz 1995. godine, koji je ujedno bio i njihov prvi internacionalni nastup, ali i šou koji su dvaput pravili na Petrovaradinskoj tvrđavi. Od domaćina Warriors Dance-a se očekuje da izvedu sve hitove koji obeležili njihovu karijeru, poput „Firestarter“, „Smack My Bitch Up“ i „Voodoo People“, ali i pesme sa najnovijeg albuma koji nosi radni naziv „How To Steal A Jet Fighter“.

Uz "The Prodigy", na glavnoj bini"Egzit"-a nastupiće i di-džej Fresh u vidu ekskluzivnog živog nastupa sa svojim bendom koji predstavlja jednu od najtraženijih festivalskih atrakcija ovog leta.

"Egzit" sa ponosom predstavlja i nastupe sastava "South Central", kao i legendi domaće scene, grupe "Eyesburn". "South Central" duguju svoj planetarni uspeh Lajam Haulet koji im je uputio poziv na saradnju videvši njihov performans. Iza sebe imaju koncerte uz "The Prodigy", "Rage Against The Machine i Pendulum, kao i remikse za di-džej Fresha, Steve Aokija i, naravno, "The Prodigy". "Eyesburn" su oduševili svoju široku bazu fanova povratkom na scenu posle dužeg odsustva i od njih se očekuje žestoka svirka.

Pogledajte promotivni spot za nastup benda "The Prodigy" na "Egzitu":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA