EVROSONG: Poslušajte predstavnike Rusije, Ukrajine, Litvanije, Makedonije i Švajcarske (VIDEO)

Povodom početka nove "Evrovizije" predstavljaćemo vam svakog dana po pet predstavnika ovog popularnog muzičkog takmičenja. Ovog puta upoznajte takmičare iz Rusije, Ukrajine, Litvanije, Makedonije i Švajcarske

  • 0

Za dva dana počinje 58. po redu “Evrovizija”, koja se od 14. do 18. maja održava u švedskom gradu Malmeu. Na najvećem svestkom muzičkom takmičenju učestvovaće ukupno 39 zemalja, koje će se boriti da njihova pesma bude najbolja u Evropi.

Kao što je poznato, Srbiju će predstavljati grupa “Moje 3″, koja će otpevati numeru “Ljubav je svuda”SaraMirna i Nevena, koje su juče otputovale u Malme, nastupiće poslednje u prvoj polufinalnoj večeri (14. maj, prim. aut.).

Povodom početka novog “Evrosonga” predstavljaćemo vam svakog dana po pet predstavnika ovog popularnog muzičkog takmičenja.

Ovog puta, predstavljamo vam učesnike iz Rusije, Ukrajine, Litvanije, Makedonije i Švajcarske.

RUSIJA: Dina Garipova - "What If" - Ove godine, oči ruske javnosti uprte u mladu pevačicu Dinu Garipovu. Ima 22 godine i jedan je od glavnih favorita za pobedu na "Evrosongu".

UKRAJINA: Zlata Ognevič - "Gravity" - Dina Garipova će veliku konkurenciju imati u Zlati Ognevič. Ukrajinka je drugi favorit "Evrovizije" i u svojoj karijeri "izbacila" je tri singla.

LITVANIJA: Andrius Pojavis - "Something" - Litvaniju će ove godine na "Evrosongu" predstavljati Andrius Pojavis, koji se bavi rok muzikom.

MAKEDONIJA: Esma i Lozano - "Pred da se razdeni" - Naše južne susede predstavljaće čuvena Esma Redžepova, koju će vokalno pratiti kolega Vlatko Lozano. Njih dvoje će se pevati numeru "Pred da se razdeni", koja će zameniti spornu kompoziciju "Imperija".

ŠVAJCARSKA: Takasa - "You And Me" -  Čast "sajdžija" na "Evrosongu" braniće grupa "Takasa", koje čine šestoro članova armije spasa. U ovom sastavu sviraće i kontrabasista Emil Ramsauer, koji je nedavno napunio 94 godine i što ga čini najstarijim učesnik “Evrosonga”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA