DŽONI ROTEN: Ja sam kralj panka, svi ostali su kopije (VIDEO)

"Nema potrebe da izvodimo “Pistolse” i uopšte da pričam o tome. Pronašao sam se u PIL-u. Pun sam ideja i energije. Uživam u životu", rekao je legendarni frontmen benda "Sex Pistols", koji će sa svojom grupom "PIL" nastupiti 13. juna u Bašti SKC-a

  • 0

Britanski sastav PIL ("Public Image Limited"), predvođen legendarnim Džonijem Rotenom, ponovo će nastupiti u Beogradu. Najavljujući svoju svirku 13. juna u Bašti SKC-a,  frontmen "Sex Pistolsa" je u intervju za 24 časa govorio o svom novom albumu "This is Pil", kao i o današnjem panku.

Roten, međutim, o "Pistolsima" nije želeo da priča.

- To je bilo pre mnogo, mnogo godina. Nema potrebe da izvodimo "Pistolse" i uopšte da pričam o tome. Pronašao sam se u "PIL"-u. Pun sam ideja i energije. Uživam u životu... Znate, ovaj album je pun emocija. Moj tata je u tom periodu umro od raka, a i moj brat ga je dobio, ali hvala bogu leči se uspešno. Tu je bilo mnogo bola, a opet uspeo sam da napravim album koji nije mračan. Konačno sam skroz iskren. Jer sam naučio da se nosim s problemima na način na koji ne upadam u mrak. Naučio sam da iz svega na kraju izađem radostan. Sve je to na ovom albumu.

Na pitanje zašto je bilo potrebno dvadeset godina da izdaju novi album, Roten je odgovorio:

- Konačno sam uspeo da pobedim sistem. Pre toga mi nisu dali to da uradim. Sada ću sve da vam objasnim. Ja sam dve pune decenije vodio rat i bitku sa izdavačkom kućom koja nije htela da me pusti da odem. Osporavali su moj uspeh. Nisu hteli da me podrže. Posle svega nisam zavisnik od droge, niti samosažaljevajući alkoholičar. Jednostavno, takozvana đubrad od ljudi nisu htela da me puste. Sada sam uspeo i sijam kao zvezda na nebu! Morao sam sve da otplatim izdavačkoj kući, ali pobedio sam! Tu sam se naučio strpljenju, koje je pravo bogatstvo.

Za kraj, ovaj legendarni muzičar je dao svoje viđenje današnjeg panka.

- Ja sam kralj panka. Od prvog dana kada sam izašao na scenu ono što kažem, to je to. Pank je ja, ja sam pank. A scena danas... uh... sve je kopija. Ima mnogo modernih bendova koji sebe zovu pankom, a to nisu. Nemaju svoj pristup svemu, nemaju pojma. Nema individualnosti! Nažalost, pank je postao kliše, isti zvuk, svi se kao bore za nešto, a ne znaju za šta. Da sam hteo u vojsku, išao bih tamo, uniforme su iste, a još lepše nego kod ovih današnjih takozvanih pankera, ako me razumete?

(Telegraf.rs/izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA