SEĆANJE NA MAJKLA DŽEKSONA: Četiri godine od smrti kralja popa (FOTO) (VIDEO)

Popularni američki pevač preminuo je u 50. godini od srdačog udara. U bogatoj karijeri snimio je čuvene hitove, kao što su "Thriller" ,"Beat It", "Billie Jean"...

  • 2

Na današnji dan, pre četiri godine, umro je jedan od najpopularnijih pevača svih vremena Majkl Džekson. Kralj popa preminuo je od srčanog udara, samo desetak dana pre nastupa u sklopu povratničke turneje u londonskoj "O2 areni", za koju je bilo rasprodano svih 50 koncerata.

Džekson je rođen u muzičkoj porodici i bio je sedmo od devetero dece. Karijeru je započeo sa 11 godina, i to u bendu "Jackson 5", gde nastupao sa svojom braćom Džermejnom, Titom, Džekijem, Marlonom i Rendijem.

Prvi samostalni album objavljuje 1979. godine, koji nosi naziv "Of The Wall". Tokom života Džekson je snimio ukupno deset studijskih albuma, sa hitovima poput "Thriller", "Billie Jean", "Beat It", "Smooth Criminal"... Njegovo stvarlaštvo uticalo je na mnoge hip-hop, pop i moderne rnb izvođače.

Majkl Džekson je takođe bio humanitarac i pomagao je decu širom svih meridijana. Međutim, mnogi su tvrdili da je pevač imao i tamnu stranu, nazivajući ga pedofilom. Razlog je taj što je Džekson navodno podvodio decu na svom ranču „Nedođija".

Tokom svog života patio je od brojnih bolesti, kao što anoreksija i viligilnost (bolest izbeljivanja kože). Preminuo je kada je imao 50 godina.

Da podsetimo, Konrad Marej, doktor koji je lečio pevača, osuđen je novembra 2011. godine na četiri godine zatvora zbog ubistva Majkla Džeksona. S druge strane, porodica pop-pevača vodi spor protiv kompanije AEG Live, koja je stajala iza povratničke turneje kralja popa.

Povodom godišnjice smrti Majkla Džeksona predstavljamo vam njegove najveće hitove.

Majkl Džekson - "Don't Stop 'Til You Get Enough"

Majkl Džekson - "Thriller"

Majkl Džekson - "Billie Jean"

Majkl Džekson i Pol Mekartni - "Say, Say, Say"

Majkl Džekson - "Dirty Dianna"

Majkl Džekson - "Smooth Criminal"

Majkl Džekson - "Beat It"

Majkl Džekson - "Black or White"

Majkl Džekson - "Remember The Time"

Majkl Džekson - "Jam"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nina

    26. jun 2013 | 15:09

    Ovo je stvarno sramota!Danima stoji ovaj komentar i niko ne komentarise.Ovaj covek je legenda,ali da je vest o ceci i severini (namerno malim slovom) bilo bi na desetine komentara.Neka mu je laka zemlja,a ostavio je iza sebe muziku koju cu uvek rado slusati.KRALJ!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA