MONIKA: Patnja pod Turcima vas je ojačala! (FOTO)

- Znam da istorija nije bila blagonaklona prema ljudima na ovom podneblju, pogotovu ne na kraju 20. veka. Evropa je znala samo da osuđuje ono što se dešavalo ovde, a nije imala najbolji uvid u to. Kada je na jednom ovakvom prostoru toliko etničkih grupa, nije moglo da ne dođe do sukoba - kaže lepa glumica

  • 15

Poznata holivudska glumica Monika Beluči, koja trenutno boravi u Trebinju, dotakla se veoma škakljive teme, petstogodišnjeg ropstva pod Turcima i rekla da je veoma srećna što su naši narodi uspeli da iz patnje izađu snažniji i spremniji za budućnost. Monika, koju smatraju za jednu od najlepših žena sveta, rekla je da njoj lepota ništa ne znači ukoliko je neka osoba prazna, ali da joj je ta osobina kroz život umnogome pomogla.

- Tragam svakim danom za svojim identitetom. Traganje traje do kraja života. To je jedini način da napredujete, da pogledate u sebe i u ono što ste uradili i pitate se čemu sve to, da li je to dobro po vas i vaše najbliže, šta to znači okruženju, kako doprinosi svetu - rekla je lepotica, i dodala da se nedavno zabrinula kada ju je ćerka pitala šta je smisao života.

- Moja devetogodišnja ćerka Deva nedavno me je pitala: "Mama, šta je to smisao života?" Ostala sam nema za kratko, pomislila sam kako to da me moje dete već to pita, a onda sam joj rekla: "Draga moja, za tim ćeš tragati celi život"- rekla je lepa glumica i dodala da je lepota svakako prednost, ali da ništa ne znači ako je osoba prazna.

- Lepota proizvodi radoznalost. Ali ako iza lepote nema ničega, onda ona nikoga ne interesuje. Čemu lepota ako ste prazni u sebi?

Budući da joj je bilo teško da nauči nekoliko rečenica na našem jeziku, Belučijeva kaže da su joj profesori rekli da je najbolje da srpski uči kroz brzalice. Tom prilikom, osvrnula se i na našu istoriju.

- Znam da istorija nije bila blagonaklona prema ljudima na ovom podneblju, pogotovu ne na kraju 20. veka. Evropa je znala samo da osuđuje ono što se dešavalo ovde, a nije imala najbolji uvid u to. Pod Turcima ste bili 500 godina, a istrajali ste. Znam da vam nije bilo lako proteklih decenija, ali čini mi se da su vas sukobi koje ste preživeli dodatno ojačali za dalju budućnost - zaključuje lepotica.

(A. Č. /Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    15. avgust 2013 | 18:53

    ДА ЗАТО САДА ИМАМО РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

  • Bojke

    15. avgust 2013 | 22:03

    Znas sta meni nikada nije bilo jasno? Stalno imamo izgovor za to sto kaskamo pod parolom "Mi smo bili pod Turcima 500 godina". Pa Turci su stalno pod Turcima i imaju bolje plate, zivotni standard, i perspektivu uopste. Da li je mozda resenje vratiti se pod Tursku ili prestati da trazimo izgovore i poceti da radimo po 12 sati kao sto oni rade??

  • ироничар

    15. avgust 2013 | 21:18

    Potpuno je žena u pravu. i jesmo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA