REKORD: Na Bir festu bilo 700.000 ljudi! (FOTO)

Najveća poseta je zabeležena u subotu, kada je na Bajaginom koncertu bilo više od 150.000 posetilaca. U okviru humanitarne akcije "Hepi kontest" prikupljeno je 800.000 dinara za lečenje devojčice Nevene Janković

  • 2

Tokom pet dana ovogodišnjeg "Bir festa", koji je završen rano jutros, na Ušću je bilo više od 700.000 ljudi, a najveća ludnica je bila na koncertu Bajage i "Instruktora" kada su zbog ogromne gužve, organizatori morali da zatvore kapije!

Na festivalu je prvi put organizovana kampanja "Hepi kontest", u okviru koje su se poznate ličnosti takmičile u točenju piva i na taj način je prikupljeno 800.000 dinara, koje idu u humanitarne svrhe, a taj novac će, prema želji pobedničkog tima, biti usmeren za pomoć devojčici Neveni Janković, kojoj je potrebna transplantacija pluća.

Po rečima organizatora, ukupan broj posetilaca je oko 700.000, prema podacima o broju prisutnih tokom svake festivalske večeri u 22 sata. Tu nisu uračunati ljudi koji su pre toga napustili festivalski prostor i oni koji su došli kasnije, tako da je realno broj posetilaca još veći od zvanične procene.

U tradicionalnom takmičenju u brzom ispijanju piva, u muškoj konkurenciji je pobedio Aleksandar Zlatković, koji je limenku od pola litre popio za 9,25 sekundi, dok je kod dama trijumfovala Jovana Adamović, koja je istu količinu piva popila za 25,13 sekundi.

Najviše posetilaca je, osim na Bajaginom koncertu, kada je na Ušću zaista bio pravi krkljanac, bilo na koncertima "Riblje čorbe" i "Dubioze kolektiv".

Međutim, osim nastupa 43 izvođača, festival su obeležila i dva emotivna momenta − pojavljivanje atletičara Emira Bekrića na bini usred Bajaginog koncerta, kao i rokenrol prosidba kada je Beograđanin Zoran na nastupu benda "Ortodoks Kelts" pitao svoju devojku Marinu da li hoće da se uda za njega!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kostadin

    19. avgust 2013 | 17:54

    bir fest je sto puta bolji 0d EXIT a , a ima deset puta vise posetilaca i deset puta manje izvodjaca i stejdjeva.

  • auto

    19. avgust 2013 | 22:49

    Jos da je pevala Karleusa bilo bi jos toliko :-))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA