SKANDAL: Zelene beretke zabranjuju nastup srpskim pevačima u Sarajevu!

- Neko u ovoj državi mora da kaže dosta. Ne bi nas čudilo da se na toj manifestaciji pojavi i sam kralj Karađorđe i uruči priznanja za one koji su podržavali i podržavaju režim Slobodana Miloševića i četničku agresiju na BiH. Moraju da budu svesni da ako dopuste da se održi manifestacija, pobediće srpski šund, kič i primitivizam- navele su "Zelene beretke"

  • 20

Predstavnici bošnjačkog ratnog udruženja "Zelene beretke" zatražili su zabranu održavanja muzičke manifestacije "Oskar- Zlatna kruna" koju organizuje muzičar Nazif Gljiva, protiveći se dolasku srpskih pevača u Sarajevo 19. septembra. U saopštenju se navodi da će svim silama pokušati da spreče manifestaciju, kako bi "zemlju očistili i odbranili od srpskogn šunda, kiča i primitivizma".

- Neko u ovoj državi mora da kaže dosta. Ne bi nas čudilo da se na toj manifestaciji pojavi i sam kralj Karađorđe i uruči priznanja za one koji su podržavali i podržavaju režim Slobodana Miloševića i četničku agresiju na BiH- ovim rečima počinje saopštenje "Zelenih beretki".

U Sarajevu će 19. juna u okviru manifestacije "Oskar- Zlatna kruna" nastupiti Rada Manojlović, Milica Pavlović, Adil, Darko Lazić, Goca Božinovska, Halid Bešlić i mnogi drugi, a sve u okviru Nazifa Gljive koji je učestvovao u četvrtoj sezoni srpske "Farme".

- Ovo je i poziv svim nadležnim telima da stave zabranu održavanja ove manifestacije. Moraju da budu svesni da ako dopuste da se održi manifestacija, pobediće srpski šund, kič i primitivizam- navele su "Zelene beretke" koje se protive i točenju alkohola za vreme održavanja koncerata. Po njima, održavanje ovoga koncerta i dodela nagrada predstavlja nastavak agresije koja je započela 1992. godine, a traje i danas.

Prvi se oglasio Nazif koji je naveo da je ovaj zahtev potpuna glupost. Na hrvatskim i bosanskim portalima mogu se pronaći ankete na kojima narod u više od 60 odsto glasa da srpski pevači ne pevaju u Sarajevu. Šta vi mislite o ovom skandalu?

(A. Č./ Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    21. avgust 2013 | 19:01

    A njihovi bez probleme mogu da pevaju ovde kad hoce i gde hoce.... Tako nam i treba!

  • Perica

    21. avgust 2013 | 19:26

    I ja bi im zabranio da "pevaju" u Beogradu. Pametni ljudi brane se od sunda i kica kojekakvih "pevaca".

  • LaneBg

    21. avgust 2013 | 20:53

    А dobar vam je vas, turski i arapski kic, sund i primitivizam a? To moze, a srpski ne moze? Licemeri, wannabe Turci... Imamo mi i operske pevace, vrhunske knjizevnike, muzicare i umetnike svih formata, ali bi vam i oni smetali i bili "cetnici". A Dino puno tri "Arene"...Strasno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA