X FACTOR LUDILO JE POČELO: Žiri zaratio, kandidati oduševili! (FOTO) (VIDEO)

Joksimović je napravio presedan i Irmu iz Hrvatske, koju su ostali članovi žirije izbacili iz takmičenja, vratio na binu da ponovo peva, kako bi kolegama dokazao da ima talenat i da treba da prođe dalje

  • 2

Prvi put na našim prostorima ljudi sa muzičkim darom konačno mogu da svoj talenat dokažu u najpopularnijem muzičkom takmičenju na svetu "X Factor". Takmičari će pre nego što dosegnu zvezde i slavu, najpre svoje umeće morati da dokažu pred žirijem koji čine Željko Joksimović, Emina Jahović, Kristina Kovač i Kiki Lesendrić.

Preplašeni takmičari su se rađali na podijumu, a samo oni zaista vredni pažnje uspeli su da od rigoroznog žirija dobiju glasove za prolaz dalje. Prva četiri NE dobila je takmičarka iz Banjaluke, dok je mnogo veći broj mladih pevača prošao u sledeći krug.

Led je probio Aleksa Perović iz Kraljeva sa izvanrednim glasovnim sposobnostima, koji je otpevao numeru "Kad bi htjela ti" od Sergeja Ćetkovića, a koga je Emina odmah povezala u romansu sa jednom takmičarkom koja ga je bodrila tokom nastupa.

Vlasnik hita "Lane moje" takmičarima je zamerio to što izvode numere na engleskom, pod izgovorom da tako ne prenose valjanu emociju publici.

- Ja nisam nacionalista da bih sada zbog toga terao takmičare da pevaju na srpskom, ali je bolje za njih da to rade, kako bi uspeli da osete što pevaju i to prenesu publici - rekao je Željko, sa kojim mišljenje nije podelila Kristina, već je pokušala da mu objasni da će neki takmičari bolje osetiti slomljeno srce na englesnom, nego "belo platno od pre sto godina" na srpskom.

Najveću prašinu podigao je  28-godišnji glumac iz Podgorice Slavko Kalezić, koji je izveo numeru "End of time" od Bijonse, i uz to imao energičnu koreografiju, koju je izveo prefektno i ujedno članove žirija ostavio bez teksta. Cela sala je đuskala sa njim, a brzi tempo ispratile su i dame iz žirija. Ipak, Joksimović je ovom talentovanom Podgoričaninu dao NE jer je Slavko namignuo Emini dok je Željko razgovarao sa njim.

Pažnju svih privukao je izvesni Petar Jović Perčoli, koga je žiri proglasnio Čolinim naslednikom, što je sasvim očekivano, budući da je i stasom i glasom podsećao na jugoslovensku zvezdu, a između ostalog, Petrov otac je dugo godina sarađivao sa Čolićem, te, kako je sam naglasio, nije isključeno da su rod.

Iako je osvojio publiku, Kovačeva nije bila zadovoljna time što je oponašao Zdravka i dala mu je NE, te je takmičar morao da poljubi ruku Emine Jahović kako bi mu dala DA, budući da mu je isprva dala NE jer je nije pogledao dok je igrala uz njegov nastup.

Nastup Irme Dragičević iz Hrvatske ostaće upamćen po presedanu koji je napravio Joksimović kada je na binu vratio najpre izbačenu takmičarku, budući da su ostali članoovi žirija dali NE, a on insistirao da joj pruže novu šansu.

- Nemojte da zaje*avate! - ponavljao je Željko Emini, Kristini i Kikiju, koji su posle Irminog drugog nastupa dali prolaz u sledeći krug, dok je takmičarkina mama prokomentarisala da je Jahovićeva zapravo ljubomorna na njenu ćerku.

Par koji je ostavio pečat u prvoj epizodi bili su Jana Vuković i Luka Grumić, koji se druže od detinjstva, i koji su savršeno uskladili svoje glasove i Kristinu, čije kriterijume je teško zadovoljiti, ostavili bez daha, dok je nekadašnji predstavnik "Evrovizije" rekao da zvuče kao sa diska.

Svakako najjači utisak ostavila je trinaestogodišnja Ilma iz Bosne i Hercegovine koja je čitavu naciju zapanjila svojim besprekornim muzičkim talentom i numerom "Ima jedan svet" Zorice Kondže.

(J. Jovanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    30. oktobar 2013 | 00:17

    Pazi ti ovo, gospodja Emina dala decku ne, jer je nije pogledao tokom nastupa..pa sta? Decko je dosao da peva, i realno je pokazao sta znaci pevanje, a ne da gleda svakakve nadobudne dive. Zapanjena sam...

  • jpg

    30. oktobar 2013 | 10:00

    Poenta je to sto je trebalo da je pogleda, da joj odgovori pogledom, jer je ona publika i valjda je trebao da primijeti reakciju. Kako oni to vole da kazu kontakt sa publikom je vrlo bitan. Iz tog razloga mu je rekla NE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA