ISTRAŽUJEMO: Da li je glasanje u X Factoru bilo regularno? (FOTO)

Redakciji Telegrafa javilo se nekoliko gledalaca koji tvrde da njihovi glasovi nisu prihvaćeni ili da su dobili poruku da "servis ne postoji". Provajder "Go Live" tvrdi da osim preopterećenosti mreže, zbog kojih su poruke kasnile, nije bilo nepravilnosti

  • 15

Jedan od najboljih svetskih muzičkih šou programa sinoć je započeo svoj "live" život u Srbiji. I dok se ljubitelji "X Factora" bave uglavnom diskusijom oko gafova novog voditelja Slavka Kalezića i oko toga ko ih je od 12 finalnih takmičara oduševio ili razočarao, redakciji Telegrafa se javilo dosta gledalaca koji se žale da su imali problema prilikom glasanja za svoje favorite.

Primedbe o problemima s glasanjem u "X Factoru" su različite: jedni tvrde da njihovi SMS glasovi nisu prihvatani uz raznorazna objašnjenja, da traženi servis ne postoji, ali su neki dobijali obaveštenja da glasanje još nije počelo, iako je uveliko trajalo!

Pojedinci kažu da su tokom glasanja regularno poslali ispravnu poruku (broj takmičara sa nulom ispred na 3113), a da im je tek nakon 45 minuta stigla poruka da takav servis - ne postoji. Većina čitalaca koji su nas kontaktirali traži zvanično objašnjenje da li je bilo problema tokom glasanja, pojedinci prete tužbama, a skoro svi navode da sigurno više neće glasati!

U jednoj od poruka koje smo dobili od gledalaca navodi se apsurdna situacija da je nakon pogrešno ukucane poruke (poslato 1 umeto 01) poslata i ispravno ukucana poruka, ali su obe dobile odgovor: "Servis 1 ne postoji".

Takođe, isti gledalac tvrdi da je dobio četiri povratne poruke od kojih su prva, druga i četvrta glasile da je glas prihvaćen, a treća da "Glasanje još uvek nije počelo. Molimo vas da sačekate početak glasanja i pošaljete SMS za svog favorita"!

S druge strane, iz firme "Go Live", koja je zadužena za softver koji reguliše glasanje, kažu za Telegraf da je sve proteklo regularno i da je do grešaka došlo jer su mnogi gledaoci slali poruke pre vremena, po završetku ili su pogrešno ukucavali redni broj takmičara, kao i da je jedini problem predstavljalo kratko glasanje (30 minuta) zbog kojeg je došlo do preopterećenja:

- Kašnjenje poruka je u direktnoj vezi sa ograničenjem raspoložvih resursa na strani operatera, koje je uvek prisutno kada je u pitanju masovna SMS interakcija. Iz tog razloga su određeni korisnici dobili poruku o neaktivnom glasanju (koja je glasila da glasanje nije počelo), jer su njihove poruke stigle nakon završetka istog, navode iz Go Live-a, i dodaju:

- Što se tiče primedbi korisnika koji su dobijali poruku "servis ne postoji", ovde je reč o poruci koja se šalje u slučajevima kada korisnik pošalje pogrešan prefiks na kratki broj. Tačnije, ova poruka glasi: "Servis prefiks ne postoji". Ovo se veoma jednostavno može proveriti slanjem bilo kojeg prefiksa koji do sada nije definisan (npr: 55 poslati na 3113). Greške korisnika pri unosu prefiksa su česte (slovo O umesto nule, pogresan prefiks 1 umesto 01, ime kandidata i sl...) i ne treba ih pripisivati nepravilnostima u funkcionisanju sistema. Izuzev uobičajene opterećenosti SMS centara operatera koje uzrokuju kašnjenje poruka prema korisnicima nije bilo drugih nepravilnosti - objašnjavaju iz firme "Go Live".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДрАган

    8. januar 2014 | 20:47

    Krajnje je glupo organizovati u Srbiji bilo kakvo takmicenje gdje ucestvuju muslimani iz BiH zbog toga sto za glasace iz BiH (muslimane) nije bitan kvalitet vec ko je i sta je taj za koga glasaju. Ne sporim kvalitete takmicara jer nisam strucan za to ali pogledajte u nazad bilo koje takmicenje koje je tako organizovano. Opletite sad ;)

  • Sanja V

    8. januar 2014 | 22:52

    Meni se isto desilo!! Svaki glas za Mladena odbijen,sramota! Vratiti dečka ovo je Vas propust.Mnogi su se na twitteru žalili glavnom i odgovornom u xfactor-u u UK! Sramota.Ovo je prevelik zalogaj za nas.I nismo nizašta drugo nego za grand i farmu!

  • kile

    8. januar 2014 | 23:07

    Izgleda da je najvise problema bilo sa brojem 01 i 02. Meni glasovi za Mladena nisu prosli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA