U SUSRET NOVOM MONTEVIDEU: Viktor Savić: Drugi deo filma će nadmašiti prvi (FOTO) (VIDEO)

"Najjači utisak posle četiri i po godine rada na projektu "Montevideo" jeste da se okupila divna ekipa profesionalaca i napravila nešto dobro i to "od srpskih para, srpske pameti i talenta", rekao je reditelj ovog ostvarenja Dragan Bjelogrlić posle novinarske projekcije u bioskopu "Fontana"

  • 0

U bioskopu "Fontana" na Novom Beogradu održana novinarska projekcija filma "Montevideo, vidimo se",a ovom događaju prisustvovali su glumci iovog ostvarenja Miloš Biković, Viktor Savić, Elena Martinez, Nebojša Ilić i ostali, kao i reditelj Dragan Bjelogrlić koji je na konferenciji za medije izjavio sledeće:

- Najjači utisak posle četiri i po godine rada na projektu "Montevideo" jeste da se okupila divna ekipa profesionalaca i napravila nešto dobro i to "od srpskih para, srpske pameti i talenta - izjavio je danas reditelj i koscenarista Dragan Bjelogrlić posle novinarske projekcije u bioskopu "Fontana".

Bjelogrlić je rekao da je prvi film bio o jednom snu i ostvarenju tog sna (da se ode na Mundijal), dok je drugi "pokušaj da tu i takvu Srbiju susretnemo sa velikim svetom i svime što on nosi, a to su zavodljivost i nepravednost, izazovi i surovost, sa svetom koji ima svoja pravila, koji zna da te pomazi, ali i da te ozbiljno ugrozi".

- Hteli smo da napravimo priču kako u svemu tome ostati svoj. Mislim da se mi kao zemlja i kao društvo nalazimo upravo na tom putu i osetili smo mnoge stvari o kojima ovaj film govori - kazao je on.

Miloš Biković, Petar Strugar i drugi glumci istakli su da su divno sarađivali i da im je čast što su učestvovali u ovako lepom i važnom projektu.

Gošća iz Španije Elena Martinez (igra devojku iz Montevidea u koju se zaljubljuje Tirke) rekla je da je i za nju sreća i čast što je bila deo ovakve ekipe.

- Kada sam odgledala film, raznežio me je. Ponosna sam na sve aspekte - režiju, kostime. Sve teče glatko, a prikazuje divnu priču iz više uglova, ima drame, ljubavi, istorije...- izjavila je mlada glumica.

Viktor Savić, koji igra kapitena reprezentacije Milutinca, rekao je Tanjugu da je danas odgledao ceo film i da je "sada potpuno miran".

- Siguran sam da će ponoviti uspeh prvog dela (''Montevideo, Bog te video''), pa i napraviti veći - rekao je Savić.

Drugi film nosi poruke i van teme fudbala, a to je, prema rečima Savića, "i najveći značaj ovog filma".

- Jednostavno ta složnost i nesloga, šta se dešava sa nama i u našim glavama kada nismo, a šta kada jesmo složni - po meni je to najvažnije. Tu je i tema svetske nepravde, a to je nešto što uvek trpimo, ali mislim da se ne treba obazirati na to jer kada smo složni završimo svi sa osmesima na licu, kao što je film i pokazao", naglasio je mladi glumac.

Dragan Bjelogrlić istakao je da je slavni holivudski glumac Arman Asante bio izuzetno profesionalan, a da mu se projekat i veoma svideo, o čemu govori to što će ponovo doći u Beograd, na premijeru.

Posle projekcije publici će se pokloniti naši i španski glumci, članovi ekipe, kao i pevačica Lus Kasal.

Drugi film, pod nazivom "Montevideo, vidimo se", biće premijerno prikazan u Beogradu 15. januara uveče u "Sava centru", a zbog velikog interesovanja uvedena je dodatna popodnevna projekcija. Pre toga, sutra će biti pretpremijera u Gračanici.

Pogledajte trejler za film "Montevide, vidimo se"

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA