UBEDLJIVO NAJBOLJI: Daniel Kajmakoski je pobednik X Factora! (FOTO)

Publika je glasovima odlučila da Makedonac slavujskog glasa trujumfuje na ovom muzičkom takmičenju, dok je Tamara Milanović drugoplasirana, a na trećem mestu je Maid Hećimović

  • 47

Nakon višemesečne borbe za simpatije publike, pobedu na prvom regionalnom "X Factoru" odneo je Daniel Kajmakoski iz Makedonije, koji je od samog početka takmičenja bio favorit!

"Doktori" i Lukijan Ivanović  prvi su se oprostili od glavne nagrade, potom i Maid Hećimović, a odlukom publike iz takmičenja je u dvoboju ispala i Tamara Milanović.

PRVI DEO:

Led su probili "Doktori" sa pesmama "Troublemaker" od Flo Ride i "Just the way you are" od Bruna Marsa, koje je mesecima unazad za nastupe spremala Kristina Kovač.

- Apsolutno ste zasluženo tu gde jeste - rekao je Kiki, dok je Emina naglasila da su preslatki.

- Meni se nastup dopao, publika je rekla svoje - dodao je Željko, dok je Kristina bilstala od ponosa na "svoje momke".

Odmah za njima nastupio je Lukijan Ivanović, sa pesmom "Don't you Worry" od "Swedish House Mafia", kojeg je publika u "Areni" dočekala na nogama!

Emina Jahović, koja je Ivanoviću bila mentor, napomenula je da je već dogovorila saradnju i da mu je napisala pesmu za koju je muziku radio upravo on.

- Svaka ti čast, bio si divan, želim ti da veruješ, jer ako veruješ, ovo je tvoje budućnost! - oduševljeno je rekla Jahovićeva, sa kojom su se složili i ostali članovi žirija.

Gromoglasni vrisak dočekao je Daniela Kajmakoskog kada se pojavio na bini i zapevao "Sex on fire" od "Kings of Leon". Besprekorna izvedba ostavila je žiri bez teksta.

- Danijele, sine, Mitre! Fantastičan izbor pesme. Apsolutno vladaš, puno seksipila  - rekla je Kristina.

- Ti goriš, čoveče, zapalio si "Arenu" večeras. Stajling ti je fenomenalan - rekla je Emina, dok je Željko pozvao publiku da aplaudira.

Atmosferu je do usijanja doveo Maid Hećimović sa pesmom Zdravka Čolića "Kao moja mati", i svojim prodornim glasom Emini izmamio suze na oči.

- Dokazao si da Zdravko Čolić ima doslednog naslednika. Ovo je tvoj trijumf večeras - rekao je Kiki, kojeg je skandiranjem prekinula publika.

- Hvala ti što postojiš, ti si jedini takmičar na čiji bi koncert došla, debelo platila kartu i slušala te celu noć - rekla je uplakana Eimna.

Tamara Milanović izvela je pesmu "Wreking ball" od Majli Sajrus, kojoj je mentor bio Kiki Lesendrić.

- Ti si pobednica. Sećaš se sebe sa početka? Mnogo si napredovala - rekao je Kiki, dok je Tamari uručena nagrada od "Exita", kojom joj je omogućeno  da nastupa na zvanično najboljem festivalu u Evropi.

Ovim povodom odmah su se proneli i komentari na društvenim mrežama kako je ovaj gest organizatora "Exita" u stvari nefer i favorizovanje takmičarke.

Dok su se glasovi prebrojavali, Marija Šerifović je premijerno izvela novi singl, a nedugo zatim, oglasila se i Ana Mihajlovski, koja je saopštila ko je ispao iz daljeg takmičenja.

Najmanje glasova imala je gurpa "Doktori", dok je nešto više imao Lukijan Ivanović, koji je takođe svoje takmičenje okončao u prvom preseku.

Članovi boj-benda nisu krili razočaranje, dok je Marko Balabanović čak pustio i suzu. S druge strane, Lukijan je istakao da mu muzika tek predstoji i ovom prilikom za Telegraf najavio novi singl.

DRUGI DEO:

Ovaj deo takmičenja otvorio je Kajmakoski pesmom "Angels" od Robija Vilijamsa i tako dirnuo sve romantične duše u hali.

- Otvaramo karte na sto! Ti si za mene od početka jedan jedini pobednik! - rekla je Kristina, sa kojom se složio Lesendrić.

- Mislim da ni u jednoj pesmi nisam uživao kao u ovoj - rekao je Daniel.

Emotivni naboj produžio je Maid, koji je savršeno izveo pesmu Dina Merlina "Da je tuga sneg", zbog koje su se naježili čak i gledaoci kraj malih ekrana!

- Ovo je meni šolja i kafe, i čaja, i mleka i ratluka. Maid je jedini sada kojeg vidim da stoji u centru ovog iksa. Ako ne snimiš nešto, naćiću te, prebiću te. Bravo! - rekla je Emina.

- Nije bitno da li si prvi, drugi ili treći, za mene si ti pobednik - rekao je Kiki, dok je Željko sa osmehom ostalim sudijama "ponudio" nekog od svojih takmičara na zajam.

U istom tonu nastavila je i Tamara, koja je izvela pesmu grupe "Negativ" "Ja bih te sanjala". Emina je istakla da joj se izbor pesme ne dopada, dok se ni Kristina nije naročito oduševila njenom izvedbom.

Tokom drugog preseka glasova, nastupila je Tijana Dapčević, sa pesmom "To the sky", kojom će predstavljati Makedoniju na ovogodišnjem Eurosongu.

Nakon Tijane, nastupao je i jedan od sudija - Kiki Lesendrić sa Pilotima kojem se  na bini pridružila i Ilma Karahmet, dok su pravu pomamu napravile specijalne gošće iz Berlina, ženski dvojac "Madlick", koji je, blagorečeno, ostavio milionski auditorijum u šoku, dok su mnogi prokomentarisali da je njihov nastup parodija na Lejdi Gagu.

Mnoge je iznenadila odluka gledalaca da izbaci Maida, dok je publika u "Areni" izviždala rezultate.

Krcatom "Kombank arenom" orilo se skandiranje razočaranih fanova, koji su negodovali izbacivanje Maida, "Doktora", ali i Lukijana Ivanovića. Ni mentorke Krisitna i Emina nisu krile svoje razočaranje, dok su Jahovićeva i Kristina u suzama ispratile Hećimovića.

TREĆI DEO:

Dvoboj je otvorio Daniel sa Tošetovom pesmom "The hardest thing", dok je Tamara, uz male tehničke probleme koji su razdražili publiku, pevala "Run" od Leone Luis.

Greške produkcije nisu izostale ni na drugom nastupu Kajmakoskog, koji je interpretirao numeru "Red" od Daniela Merivedera. Za njim je takmičarka iz Majora pokazala svoj talenat u numeri "Don't you remember", od Adel, koju je pevala i na prvoj audiciji za "X Factor".

(J. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    24. mart 2014 | 00:04

    Organizacija je takva da ste uspeli i najvernije fanove oterati u krevet a da nisu docekali kraj.. eto.. smorili ste majke mi :( Kikiju prekinuli pesmu.. doveli ove cece muve.. pa bogte mazo gde ovo ima

  • Stefani

    23. mart 2014 | 22:27

    Kako je Maid otpevao pesmu svaka mu cast! Najbolji je!

  • antiprotivnat

    23. mart 2014 | 23:51

    M A I D...iako nece pobediti najbolji je! Svi ostali takmicari ucite od njega kako se peva! Joj ko predlozi da dovedu ove Madlick?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA